avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere ???

Buna ziua,

doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil,
contractul se va incheia intre mine si parinti.
parintii vor sa lase in proprietatea mea imobilul respectiv, astfel ca imobilul
sa nu mai fie subiectul unei succesiuni.

stiu ca cea mai buna varianta este contractul de vanzare cumparare, insa nu ma pot apropia de costurile necesare intocmirii acestuia.
parintii au inaintat mai multe variante, chiar si cea a unui testament, insa am inteles
ca datorita rezervei succesoriale, testamentul poate fi atacat, la fel ca si un contract de donatie.
poate fi atacat contractul de intretinere de alti mostenitori pe linie directa?

multumesc, astept raspunsul dvs !!
:)
Cel mai recent răspuns: ContSters257326 , utilizator 22:21, 15 Martie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia facuta de parintii dvs celorlalti frati este tot autentica?! Daca da aveti doua posibilitati fie acel contract de intretinere fie o donatie care.sa Fie scutita de raport si in acest act parintii sa aminteasca si de donatiile facute anterior celorlalti copii.
Sa stiti ca niciun act nu este inatacabil, de principiu! Insa un act care oglindeste un raport adevarat cu masurile luate asa cum v am spus si in Mesajul anterior si in asta va poate scuti de probleme .
Joha a scris:

Donatia facuta de parintii dvs celorlalti frati este tot autentica?! Daca da aveti doua posibilitati fie acel contract de intretinere fie o donatie care.sa Fie scutita de raport si in acest act parintii sa aminteasca si de donatiile facute anterior celorlalti copii.
Sa stiti ca niciun act nu este inatacabil, de principiu! Insa un act care oglindeste un raport adevarat cu masurile luate asa cum v am spus si in Mesajul anterior si in asta va poate scuti de probleme .

da, donatia este autentificata la notar, in momentul achizionarii unei case, au incheiat un contract de vanzare cumparare, iar in contract, au stipulat ca au donat pretul de vanzare celor doi frati..

un act care sa oglindeasca cu adevarat masurile luate, ar fi contractul de intretinere, bineiteles ca eu locuind cu parintii, vor ramane in intretinerea mea.
in ideea in care acesta nu poate fi atacat pe calea rezervei succesoriale, inclin sa cred ca
este cea mai buna varianta.

multumesc pentru lamuriri !!! :)
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
ContSters257326, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare grf grf buna seara. povestea mea ar fi urmatoarea: \"in cazul in care intr0o familie sunt 2 mostenitori(copii)iar ambii parinti traiesc dar vor sa se de-a in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)