avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare abuziva GDF Suez
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare abuziva GDF Suez

Va prezint urmatoarea situatie:

Din neglijenta nu am transmis la timp indexul la gaze, motiv pentru care furnizorul a facturat in baza unor estimari total exagerate. Eu nu am achitat asteptand corectia, pana la corectie, s-a ajuns la debransare. In ziua debransarii, omul trimis pe teren, bineinteles ca a citit si contorul asa incat s-a aplicat corectia, iar in ziua imediat urmatoare debransarii s-a efectuat si rebransarea, deoarece figuram cu un sold de recuperat la furnizor, sold care acoperea consumul efectiv.

Acum, furnizorul imi factureaza o asa zisa "Taxa deconectare pentru neplata" cat si o "Taxa deplasare in van".

Mie mi se pare un mare abuz dat fiind ca dupa retinerea contravalorii consumului efectiv eu am ramas inca cu sold de recuperat. Atunci debransarea s-a efectuat abuziv, nu?...La fel, rebransarea s-a efectuat fara sa-mi fie cerut vreun acord. Acum, daca nu platesc, iar ma debranseaza si-mi factureaza debransare? Pentru ce atata timp cat nu le-am cerut rebransare? WTF!?!

Ce pot sa fac ca n-am niciun chef sa le platesc aceste asa zise servicii....

Mentionez ca as mai avea o problema si anume, apartamentul este achizitionat de curand si nu am apucat sa transfer contractul de pe numele fostului proprietar pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 15:14, 9 Februarie 2015
Păi, chiar dvs., doamna Elga, ați spus că ”Au venit, au deconectat, au citit, in baza de date s-a vazut ca sunteti pe credit, v-au dat drumul din nou tocmai pentru ca erati cu factura pe minus.” Păi, dacă omul nu avea, concret, datorie de plată (avea chiar de primit !), cum oare a fost normal și legal să i se debranșeze gazele ? Se știe că toți cei care iau aceste taxe (mai puțin RENEL, n-am avut de-a face cu ei) o fac mișelește, pe ascuns, fără să te atenționeze prin preaviz ! Citiți cum la Ploiești Protecția Consumatorilor au dat dreptate clienților abuzați: ♦♦♦ ” 3. perceperea de taxe de deconectare de la furnizarea gazelor , respectiv reconectare, dar fara a fi instiintati printr-un preaviz .
Reclamatiile s-au dovedit a fi intemeiate.
GDF Suez a procedat la stornarea taxelor, imediat ce i-au fost aduse la cunostinta situatiile respective. ♦♦♦ ” [ link extern ]
Mai citiți și articolul » ANPC controleaza societatile comerciale furnizoare de gaze naturale [ link extern ]
CITEZ:
3. Respectarea prevederilor Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre operatorii economici si consumatori
O clauza contractuala conform careia factura constituie preaviz poate fi considerata abuziva, atâta timp cât nu exista dovada primirii facturii de catre consumator si/sau suma nu a intrat in contul furnizorului, desi consumatorul a platit, consumatorii nebeneficiind de prezumtia de nevinovatie, abatere constatata in judetul Mures.
Noua metodologie de masurare – conversie – calcul, da dreptul comerciantului sa constate in mod unilateral conformitatea privind indicatorii de performanta, cantitate/calitate gaze furnizate, fara a da posibilitatea petentilor/consumatorilor, in caz de litigiu sa-si verifice cantitatea sau calitatea consumurilor reale (intr-o marja de eroare/clasa de precizie cunoscuta) si cu ajutorul unui Laborator Cromatografic Autorizat Neutru – in vederea eliminarii oricaror suspiciuni privind valorile puterii calorifice superioare la locul de consum (limita de proprietate), respectiv de suprataxare a consumului de gaze naturale. Privind aceasta procedura de verificare, masurare/calcul s-a constatat ca operatorul economic a transferat aceste obligatii/responsabilitati contractuale altui operator economic, cu care consumatorul nu avea o relatie contractuala, abatere constatata la un operator economic care activeaza in Banat, Maramures, Moldova si Transilvania.

OAMENI BUNI, CUM DOVEDESC EI CĂ AU TRIMIS PRE-AVIZ, DACĂ NU AI FOST PUS SĂ SEMNEZI DE PRIMIRE ? E la mintea cocoșului ... deja mă pregătesc și eu să fac o reclamație la ANPC, pentru această problemă cu debranșarea abuzivă, făcută pe ascuns, chiar în ziua în care mama mea luase pensia și urma să plătească. Plus că n-au făcut re-branșarea decât după 3 zile de la convorbirea telefonică cu operatorii GDF Suez, mama, bolnavă fiind de osteoporoză și de reumatism, plus alte 7 boli, a suferit de frig. Să nu le crem și despăgubiri pentru ce au făcut !
EU AM MAI CÂȘTIGAT ÎN URMA UNEI SESIZĂRI LA ANPC BUCUREȘTI, PENTRU O FIRMĂ DE OCHELARI CARE N-A RESPECTA LEGEA CARE PRIVEȘTE GARANȚIILE PENTRU COMERȚ ÎN AFARA SPAȚIILOR COMERCIALE. FIRMA A FOST OBLIGATĂ SĂ RETURNEZE VREO 600 LEI, ȘI CHIAR N-AU MAI CERUT OCHELARII ÎNAPOI, DE FRICA DE NU-I DA ÎN JUDECATĂ (AM STUDIAT LEGISLAȚIA ȘI LE-AM UMPLUT PAGINILE CU NEREGULI, EN GROSS !)
Nu vă lăsați, studiați legile și cereți și despăgubiri, pentru că aveți stipulat în legislația protecției consumatorului europeană, aplicată și la noi !
Și vă rog, nu mai luați apărarea escrocilor monopoliști ☭ care ne sărăcesc pe zi ce trece !
P.S.
*** Și acum, lovitura de grație pe care am găsit-o acum pentru aceste firme ☭care dețin monopolul și care ne fraudează cât cuprinde:
[ link extern ]
Debranşările CEZ, numai cu preaviz de deconectare cu confirmare de primire - Camelia NIMARĂ
Compania CEZ nu mai poate debranşa clienţii de la energia electrică decât în baza unui preaviz de deconectare cu confirmare de primire. ☻ Noul regulament a fost impus de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Potrivit reprezentanţilor CEZ România, preavizul de deconectare se transmite clientului final prin curier sau poştă cu confirmare de primire, prin fax sau prin mijloace electronice. Consumatorii CEZ din judeţul Gorj trebuie să ştie că furnizorul de energie electrică nu mai poate efectua o debranşare decât în baza unui preaviz de deconectare cu confirmare de primire. Această prevedere a fost reglementată de ANRE în ordinul nr.64 din 2014. Astfel, reprezentanţii companiei CEZ au precizat că singura noutate faţă de vechiul regulament este reprezentată de completări referitoare la modalitatea de transmitere a documentelor. ►►► „În articolul 61, paragraful 1, se precizează că preavizul de deconectare se transmite clientului final prin următoarele modalităţi: prin curier sau prin poştă, cu confirmare de primire, prin mijloace electronice şi prin fax în cazul în care clientul a prevăzut acest mijloc de contact în contract. ◄◄◄ Menţionăm că CEZ respectă prevederile precizate în Regulamentul de furnizare a energiei electrice”, a precizat Roxana Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al companiei CEZ România.
Cert este că această nouă reglementare vine în sprijinul multor gorjeni care nu de puţine ori s-au trezit debranşaţi de la curent pentru neplata facturilor dat fiind că preavizul de deconectare nu ajungea în mâinile lor. Mai mult, rebranşarea la energia electrică este foarte costisitoare, de cele mai multe ori depăşeşte chiar valoarea facturii pentru care CEZ a dispus deconectarea. Potrivit vechiului Regulament, operatorul de reţea putea efectua deconectarea de la energia electrică cu un preaviz de cinci zile lucrătoare fără a exista obligativitatea confirmării primirii.

EI, CUM E, MAI LUAȚI APĂRAREA ACESTORA PRECUM CĂ RESPECTĂ LEGEA ?
Multă baftă tuturor ! ♣
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
rmf, utilizator
si de ce tipati la noi?

Interventie moderator
Regulament forum:
1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz gdf suez - deconectare/reconectare luandai luandai Va rog sa ma indrumati catre o cale de actiune impotriva GDF Suez in urma deconectarii (si incercarilor de reconectare) a gazului. Concret, am uitat sa ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Abuz gdf suez abhramovici abhramovici Locuiesc cu chirie intr-un bloc din Brasov.In data de 1 aprilie cei de la GDF Suez mi-au facut o \\"pacaleala\\" sigilandu-mi contorul de gaz pt neplata unei ... (vezi toată discuția)