avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs - vatamare corporala din culpa, amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs - vatamare corporala din culpa, amenda administrativa

Buna ziua..ar fi posibil oare ca la judecarea recursului sa scap doar cu o amenda administrativa daca as putea demonstra ca nu am lovit pietonul pe trecerea de pietoni ci dupa aceasta?in cazul in care as primi o amenda administrativa permisul mi s-ar mai anula sau doar suspenda?va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 21:43, 30 Aprilie 2013
va multumesc mult ptr raspunsurile acordate..astazi am depus o cerere de amanare ptr angajarea unui aparator...ar fi posibil sa cer rejudecarea cauzei?multumesc inca odata
ART. 385^6
Efectul devolutiv şi limitele sale
Instanţa judecă recursul numai cu privire la persoana care l-a declarat şi la persoana la care se referă declaraţia de recurs şi numai în raport cu calitatea pe care recurentul o are în proces.
Instanţa de recurs examinează cauza numai în limitele motivelor de casare prevăzute în art. 385^9.
#M64
Recursul declarat împotriva unei hotărâri care, potrivit legii, nu poate fi atacată cu apel nu este limitat la motivele de casare prevăzute la art. 385^9, iar instanţa este obligată ca, în afara temeiurilor invocate şi cererilor formulate de recurent, să examineze întreaga cauză sub toate aspectele. În aceste cauze, instanţa de recurs poate administra probe noi sau readministra probele în situaţia în care consideră necesar pentru asigurarea dreptului părţilor la un proces echitabil.
#B

buna seara...va multumesc ptr raspunsul acordat..am intrebat aceasta deoarece avocatul mi-a zis ca ar fi posibil sa obtinem la urmatorul termen din recurs casarea hotararii instantei de fond si rejudecarea si nu stiam cum sa procedez avand in vedere ca au trecut 3 luni de la pronuntarea sentintei si as mai avea 9 luni pana as putea sustine din nou examenul ptr redobandirea permisului de conducere...
Doar in cazul achitarii, cand instanta apreciaza ca fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni se poate primii amenda administrativa.
Buna seara..in cazul in care as primi amenda administrativa cand as putea sustine examenul ptr redobandirea permisului de conducere?

Alte discuții în legătură

1. pot face recurs impotriva unei sentinte penale aiai aiai (ca parte vatamata), privind pedeapsa si despagubirile materiale/morale ? 2. cand trebuie motivat? (vezi toată discuția)
Recurs adina_md adina_md Buna seara, as avea o intrebare. daca cineva a primit o pedeapsa de 5 luni cu suspendare (pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, dar fara alte ... (vezi toată discuția)
Trimiterea cauzei pt rejudecare la instanta de fond andy_yz andy_yz Buna ziua.M-a aflu intr-o dilema f grava.Sunt parte vatamata intr-un dosar penal..eu m-am constituit parte civila este vorba despre un acident rutier am trecut ... (vezi toată discuția)