avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refacturare consum apa de catre asociatiile de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refacturare consum apa de catre asociatiile de locatari

Buna ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste administratorul asociatiei de locatari care administreaza scara blocului unde locuiesc, si anume: Factura emisa de catre cei care furnizeaza apa rece in bloc este in valoare de 1500 lei pentru un consum de 200 m cubi de apa, rezultand aprox. 7.5 lei pt mc.Consumul efectiv aferent locatarilor acestei scari este de doar 100 mc.Administratorul a considerat ca este in regula daca totalul facturii il v-a imparti la 100 mc, rezultand un pret de 15 lei/mc, ceea ce inseamna ca el imi "vinde" mie ca si locatar apa la un pret dublu.Intrebarea mea este: are voie sa faca acest lucru???Ce pot face eu ca locatar dpdv juridic??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Safciuc , utilizator 10:23, 17 Martie 2013
OK, multumesc frumos si pt. acest raspuns. In ceea ce ma privesete pe mine perosnal nu este acelasi lucru si va pot argumenta.Totalul facturii de apa a fost de 1500 lei, bun, atat trebuie sa achite asociatia, pe cand asociatia nu are consumata apa, conform citirilor decat de 750-800 lei, diferenta ar trebui repartizata la toata lumea egal, in sensul ca 750 lei impartit la 28 de apartamente ar veni un plus de 26 lei, pe langa consumul meu real de apa, dar asa cum calculeaza administratorul 9 mc pe care eu i-am consumat inmultit cu 14.47 lei e un total de 130 leoi, pe cand 9 mc inmultiti cu 7.5 lei cat este tariful pt mc de apa este egal cu aprox 60 lei.Aceasta este problema mea.De aceea eu intreb, ce anume pot face dpdv juridic???M-i se pare un "furt" din partea administratorului sa-mi "refactureze" apa cu pret dublu..In fond si la urma urmei este si prb lui dat fiind faptul ca nu este interesat de citirea corecta a contoarelor.Revin cu intrebarea: chiar nu se poate face nimic???
Multumesc.
Nu este problema lui, ci a dv., a proprietarilor, ca dv. platiti.
Din punct de vedere juridic....cereti conducerii asociatiei sa faca repartizarea acestei diferente in functie de alt criteriu decat acela al consumului, cum este facut acum.
Multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda pe luna ianuarie este 19,00 lei??? dorelmatei83 dorelmatei83 Sa afisat intretinerea pe luna ianuarie si la apartamentul care locuiesc sa calculat mc de apa calda 19,00 lei. Am vrut sa vorbesc cu presedintele scarii pt ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)