avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa calda pe luna ianuarie este 19,00 lei???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa calda pe luna ianuarie este 19,00 lei???

Sa afisat intretinerea pe luna ianuarie si la apartamentul care locuiesc sa calculat mc de apa calda 19,00 lei.
Am vrut sa vorbesc cu presedintele scarii pt ca dansul face intretinerea(lipsa administrator de 2 ani)si nu a vrut sa stea de vorba cu mine sau sa imi raspunda la intrebare din motive personale(nu prea ma suporta)ce pot face eu in privinta asta pt ca nu este prima data cand se intampla asa ceva.
Multumesc pt sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:39, 12 Martie 2010
Pai presedintele, in calitatea sa oficiala de presedinte al asociatiei trebuie sa va suporte si sa va si raspunda la intrebari.

Nu se poate asa un pret la apa calda, dar posibila explicatie este urmatoarea:
Pe factura sa fie consemnat un consum pe scara de 100 mc, sa zicem.
Locatarii declara 60 mc consum in apartamente.
In mod normal ar fi trebuit sa existe la totalul consumului apartamentelor acesti 60 mc si valoarea lor sa fie inmultita cu pretul din factura, iar restul de 40 mc inmultiti cu pretul din factura sa fie impartit aparte ca "pierderi", pe o rubrica separata.
La Dv. probabil ca a impartit toata valoarea facturii la 60 mc si a rezultat un pret artificial mai mare (pretul din factura se refera la 100 mc).
Deci a impartit "pierderile" la consum.
In alte asociatii se imparte la suprafata, in altele pe numar de persoane, in altele se face o combinatie intre aceste metode.

Pretul apei calde este variabil de la luna la luna in functie de temperatura agentului termic folosit la incalzirea apei calde, dar in aceasta iarna este in jur de 8-9 lei in Bucuresti.
In alte orase din tara unde Gcal este mai scumpa pretul apei calde si al caldurii este mai mare sau mult mai mare.
Deci depinde si unde locuiti, in ce oras.
Salut,

La noi se intampla asta de luni bune, chiar ani, sa avem un pret/mc apa calda de peste 15 ron. La fel repartizarea "pierderilor" (mai bine zis furaciuni) se impart pe mc cumulati pe apartamente, astfel rezultand valoarea aceasta pe mc ac.

Dar totusi in lege, cum este normal a se repartiza aceste "pierderi" ?
- umflarea pretului/mc
- repartizarea pe nr pers/apart
- repartizarea pe mp locuibili

Multumesc
Conform HG 1588/2007 - Norme metodologice de aplicare a Legii 230/2007, comitetul executiv stabileste printr-un regulament modul de verificare, calcul, repartizare a costurilor, pierderilor si diferentelor de apa calda si rece:
Art. 40. -
(1) Dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în actele normative în vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apă sau încălzire, atunci repartizarea acestor utilităţi se stabileşte prin decizie a comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie să cuprindă prevederi cu privire la modul de citire, de calcul şi de repartizare a contravalorii consumurilor respective.

Gasiti un asemenea regulament in prima pagina a acestui forum sau accesand
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)