avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statut chirias/vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statut chirias/vecini galagiosi

Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. Problema mea este ca nu stiu cum sa procdez in urmatoarea situatie. De mai bine de o spatamana acest copil face galagie, aleagra, tranteste, tropie dupa ora 22.00. Se linisteste duoe ora 24.00, ieri era chiar 01.30 noatea cand inca alegra prin casa. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Nu ma pot odihni nici eu si nici familia mea. Ce drepturi am fiind chirias? Mentionez ca administratorul, care are si functia de presedinte a blocului a fost anuntat dar a spus ca nu se implica. Trebuie sa vorbesc cu propietarul? Cine poate interveni ca sa discute cu chiriasii de la apratmentul de deasupra mea? Multumesc anticipat.
@procmarci
Teoretic aveti perfecta dreptate
Practic...serile trecute ,unul dintre chiriasii din imobil ,dupa ce a solicitat in repetate randuri unui proprietar sa realizeeze o aniversare in limitele bunului simt,dupa ce mai multi proprietari au fost de asemenea deranjati,a fost sesizata sectia de politie
A venit echipajul de politie care a desfasurat verificari ,a consemnat si a constatat ca se confirma sesizarea ,dar la atentionarea contravenientului ca reclamantul nu are calitatea de proprietar in imobil,reprezentantii politiei au aplicat acestuia sanctiune
ynocentta a scris:

...dar la atentionarea contravenientului ca reclamantul nu are calitatea de proprietar in imobil,reprezentantii politiei au aplicat acestuia sanctiune


Asta pentru ca era chirias "la negru", nu avea contract inregistrat la finante.

Teoria-i una si practica-alta.
Zgomotele provocate de un copil cand alearga prin casa pot deranja pe locatarul de dedesupt si uneori si pe cel de deasupra, chiar si alaturati, dar astea nu sunt fapte pentru care politia sa aplice amenzi. Am si eu un asemenea caz in bloc, a fost sesizata politia, au venit la usa aluia cu copilul, nu se auzea ceva de genul larma, chiote sau muzica si au spus ca nu au ce le face locatarilor respectivi.
Chiar sa fi fost sa-i amendeze, politia pleca si pagubasul ramanea tot cu vecinul pe cap. Nu poti chema politia in fiecare zi....

De aceea am spus ca depinde de ce fel de vecin ai. Cand esti chirias si nu esti legat foarte tare de locul respectiv, pleci.
Multumesc pentru raspuns dar nu este util. Politia a raspuns ca daca este vorba de galagie provocata de copii sau animale (caini) nu intervin.
Discutati cu acei vecini al caror copil va deranjeaza. Discutati cu ceilalti vecini si poate-si spun si ei parerea. Discutati cu presedintele asociatiei.
Sesizati politia, sefii politiei, prmaria, presa...
Indiferent ca suntem proprietari sau chiriasi avem dreptul sa beneficiem de confort in locuinta pe care o folosim.
Este anormal sa ne facem bagajele si sa plecam. Poate, avand in vedere ca aici reclama un chirias, a fost sfatuiti, in mod total gresit, sa se mute. Dar daca era proprietar ce trebuia sa faca? Sa-si vinda si sa cumpere apartamentele de 20 de ori intr-o viata pentru ca apare din cand in cand cate un vecin care nu stie sa traiasca civilizat?
Se incalzeste vremea si acel copil o sa iasa la joaca afara. Cunoasteti-l pe copil, pe parinti si discutati cu ei poate-si revin.

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Proprietar galagios!? - Elibet - Elibet am un apartament dat in chirie unor studenti. De cateva luni incoace, a fost chemata politia de cateva ori pt ca chiriasii erau galagiosi!? Politia a fost ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)