avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statut chirias/vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statut chirias/vecini galagiosi

Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. Problema mea este ca nu stiu cum sa procdez in urmatoarea situatie. De mai bine de o spatamana acest copil face galagie, aleagra, tranteste, tropie dupa ora 22.00. Se linisteste duoe ora 24.00, ieri era chiar 01.30 noatea cand inca alegra prin casa. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Nu ma pot odihni nici eu si nici familia mea. Ce drepturi am fiind chirias? Mentionez ca administratorul, care are si functia de presedinte a blocului a fost anuntat dar a spus ca nu se implica. Trebuie sa vorbesc cu propietarul? Cine poate interveni ca sa discute cu chiriasii de la apratmentul de deasupra mea? Multumesc anticipat.
Eu am discutat cu utilizatorul din punct de vedere al statutului sau de chirias si al putintei de a-si rezolva problema mai usor. Daca era proprietar nu ma bagam in discutie pentru ca nu as avea o solutie.
Traiesc la bloc si avem destule asemenea exemple cand viata unor oameni este un adevarat cosmar din cauza vecinilor. Nici presedinta venita la usa, nici administratorul, nici politia, nu au putut rezolva acele probleme si viata oamenilor a ramas un cosmar.
Atunci cand ai posibilitatea de a nu indura asemenea necazuri, da, e mai bine sa-ti faci bagajele si sa pleci, nu sa te chinui sa faci educatie unor oameni carora li se rupe-n paispe de educatia ta.

Daca ar putea fi convinsi sa nu mai faca zgomot, apai n-ar mai face, dar daca continua sa provoace disconfort, iar politia nu se baga sa amendeze un om pentru ca ii fuge copilul prin casa si deranjeaza.....atunci situatia asta va persista si tu, ca vecin al acelui om, ajungi de dai buna ziua la tufisuri pe strada.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
LPavel a scris:
..locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani.

Pana la urma accept si sugetia de a se muta chiriasul dar cel ce sta deasupra si deranjeaza, nu cel deranjat.
Se gasesc metode de-al determina sa-si linisteasca pruncul ori sa se mute la curte, la tara, la munte... Aici pe forum nu-mi permit sa sugerez ce ar trebui facut dar sunt metode, repet, daca nu intelege.
Daca nu poate, trebuie ajutat. Daca nu stie, trebuie invatat. Daca nu vrea, trebuie fortat!

Deci dumneavoastra vreti ca un copil de 5 ani sa fie ce?! Legat de pat, pus in fiare, legat cu calus? Copiii la aceasta varsta sunt cum sunt iar o bataie v-ar asigura doar niste urlete mai "placute". Nu poti dresa la cerere un copil. Si cui i s-ar aplica amenda si pentru ce? A alergat un copil prin casa. E normal. Sunteti la bloc. Obisnuiti-va.
acest răspuns util
Imi pare rau ca unii dintre voi priviti asa lucrurile. Pe la inceputul anului, chiar dupa revelion un utilizator care a raspuns si la acest topic sugera ca daca nu-ti convine muzica data la maxim de catre vecin inseamna ca ai tu o problema, ca deh, e revelion si oamenii aia trebuie sa se distreze, chiar daca poate langa ei stau niste oameni bolnavi cu inima sau cine stie ce si bass-ul suna de se misca obiectele in apartamentul vecin. Tatal meu este bolnav de cancer si cred ca i-as rupe picioarele celui care ar indrazni sa-l deranjeze (si sunt om linistit de felul meu), dar norocul lor ca stau la casa. Ideea e ca nu este normal sa trebuiasca sa ne facem bagajele atunci cand cineva ne deranjeaza. In strainatate nu se procedeaza asa: nu conteaza ca un copil face galagie sau galagia vine de la muzica, efectul e acelasi. Si cu politistii se poate vorbi intr-un anumit fel, asa cum se poate vorbi cu oricine, chiar si mai convingator, amenzi se pot da. Dar nu ne mutam! Pe dincolo nu prea sunt proprietari de locuinte, mai mult sunt chiriasi, dar nu am auzit inca sa se mute cineva ca fac vecinii prea multa galagie si nu face nimeni nimic. Daca un copil urla prea mult (si la 5 ani nu e normal sa nu doarma la 12 noaptea) inseamna ca si parintii au o problema pentru ca nu stiu sa-si educe copilul. Eu am vazut copii mai mici de 5 ani care stateau civilizat la masa si foloseau tacamurile corect...
acest răspuns util
Practic, doamna, ce-i faceti celui cu copilul. Va rog sa-mi spuneti cum convingeti niste politisti sa amendeze un parinte pentru ca isi tine copilul pana la 12 noaptea alergand prin casa (si nu numai atat). Credeti oare ca politistii vor veni la 12 noaptea sa stea sa asculte la usi?
Poate fi si asta o idee, dar ma tem ca tot chemandu-i pentru aceasta pricina, o sa fie amendat exact pagubasul.

Inca o data, nu suntem nici in caz de teorie, nici in strainatate, suntem fix in Romania unde unii oameni sunt total indiferenti la deranjul pe care il provoaca in jurul lor, iar atunci cand vine politia au o limbarita in a convinge ca "poate acum, a, nu, copilul lor e cuminte, ala de jos e nebun si sta rau cu nervii, ca ei dorm, ca a doua zi muncesc....etc". Iar in caz chiar ca se aleg cu amenda, poate nu stiti sau nu ati avut prilejul sa va loviti personal de ce pot face in urma politistilor....scapa cratitile pe jos, le scapa diverse obiecte pe parchet de sari din pat ca ars si ...mai dormi daca poti, isi scutura presurile pe geam exact cand ai tu geamul deschis, vorbesc tare noaptea etc!!!
Niciunul dintre cei care m-ati combatut ca am spus ca pagubasii sa se mute poate nu ati avut de-a face cu acest gen de oameni si in mod sigur n-ati avut de-a face pentru ca altfel ajungeati fix la solutia mea.
O galagie care nu inseamna scandaluri, muzica data tare, harmalaie, deci nu se poate dovedi clar si fara echivoc, nu va fi potolita decat tot prin educatie si....cine o are se conformeaza, iar cine nu, nu.
Dar daca chiriasul constata ca dupa ce s-a mutat in apartament, e invadat de gandaci si nu poate sa mai stea in apartament de scarba, nu pleaca? Unii pleaca, altii se obisnuiesc.
Sau constata ca iarna ingheata de frig ca nu li se incalzesc caloriferele ,ce fac? Nu pleaca? Eu zic ca unii pleaca, altii isi cumpara calorifer electric si isi cauta alt apartament.
Conditia de chirias iti ofera aceasta facilitate, de a nu te lega funciar de un loc anume, Iti poti alege locul in care sa stai.
Cu proprietarii e mai dificil.
Chiar in prezent am un proprietar care isi pune problema de a vinde apartamentul pentru ca are niste chiriasi care nu pot fi educati nicicum si pe care proprietarul lor ii ocroteste de fiecare data cand reclamam la el exact ceea ce pateste si utilizatorul nostru. Am incercat aproape toate mijloacele de a-i face pe acei oameni sa se comporte civilizat, am chemat si politia. Ne-au spus clar ca nu au motiv sa-i amendeze pentru ca nu au muzica tare, nu au creat harmalaie sau scandal... Poftim!

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Proprietar galagios!? - Elibet - Elibet am un apartament dat in chirie unor studenti. De cateva luni incoace, a fost chemata politia de cateva ori pt ca chiriasii erau galagiosi!? Politia a fost ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)