Sunt in procedura de executare silita prin poprire pe venituri pentru restante si penalizari la plata intretinerii de un an de zile pentru suma de 5440 ron, din care prin poprire s-au achitat 2200 ron.
Pentru a achita diferenta mai repede, ma gandesc sa imi dau demisia de la locul de munca si sa plec sa muncesc afara. Bineinteles fara a crea probleme actualului angajator si depunerea la Executor direct a unor sume lunar mai mari decit prin plata prin poprire.
Care ar fi efectele depunerii demisiei ori efectiv dispar prin deces ce se intampla cu executarea silita, mi se scoate casa la licitatie si familia ramane in strada, i se blocheaza conturile angajatorului chiar daca prin demisie si decizia de incetare a contractului de munca reiese faptul ca angajatorul nu mai are nici o obligatie?
In plus in urma discutiei cu Executorul judecatoresc, pe ce baza sa opreasca executarea silita si nu vrea sa auda de alte solutii ma gandesc si eu cum vor proceda.
Iar angajamentele de plata sunt de obicei facute sau aprobate in anumite conditii. Am incercat aceasta solutie si direct cu asociatia si calculele facute de ei nu ma ajuta pe mine deloc asa ca intelegere nu este. si poprire si rate si facturi la zi si angajamente extrem de grele solicitate nu am o alta solutie, de aceea gasisem o astfel de varianta si incerc sa o iau in calcul.
Creanta initiala era de 4800 cu titlu de restante si 4000 cu titlu de penalizari.
s-a acceptat in parte de tribunal pentru 4800 la care s-au adaugat in jur de 700 executorul etc deci 5400. prin poprire am achidat 2200 si direct la asociatie 4000 in decurs de un an.
In acest timp la executor mai sunt 3200 iar la asociatie 6300 plus 12000 ron penalitati deci penalitatile cresc ca Fat Frumos ... de aici si aceste discutii pe acest forum.
Oricum pe mine nu ma intereseaza in acest moment decit ce vor face executorii judecatoresti, ca de spus clar nu zic in cazul plecarii mele si nici nu vreau sa fug de responsabilitati, nici nu vreau sa creez altora neplaceri, iar intoarcerea la vechiul loc de munca mai greu , odata plecat plecat ramai, deci nu ma gandesc sa ma intorc sa lucrez din nou pe un venit mic care sa ma duca din nou intr-o situatie similara. Nu ca afara curge lapte si miere, dar lectia e invatata cu varf si indesat.
Cu toata intelegerea pentru situatia in care va aflati, am urmarit cu atentie cele postate de catre Dvs., iar creanta de 3200 lei, ramasa a fi recuperata in dosarul de executare silita, este cea despre care discutam cu privire la poprirea existenta pe salariul Dvs., precum si la situatia angajatorului Dvs., in cazul in care ve-ti demisiona. V-am si dat raspunsul in acest sens.
Pentru datoriile cu care figurati la asociatie, precum si penalitatile ce va sunt calculate, este o alta discutie. Este complicat sa va recomand sa apelati la serviciile unui avocat, in conditia in care va confruntati cu aceste probleme financiare. Insa daca ve-ti reusi sa plecati in strainatate si sa realizati un venit mult mai bun, ve-ti achita atat creanta din dosarul de executare, cat si datoriile la asociatie. Iar pentru penalitati, ve-ti merge in instanta, pentru a fi diminuate/recalculate etc.
Va doresc succes si sa nu disperati!
Poprire salariu
vyo
Buna ziua!
Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia ... (vezi toată discuția)