avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obligatia medierii constitutionala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obligatia medierii constitutionala ?

liberul acces la justitie neingradit de nicio lege si jurisdictiile admin. facultative si gratuite nu intra in coliziune cu obligatia medierii sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii (la 01.08.2013) ?
revin cu intrebare respectuoasa. cine suporta costurile de citare, intocmire proc. verbal, alte acte ce se intocmesc, timpul alocat informarii de catre mediator, ca procedura e gratuita.
parcurgerea procedurii informarii este gratuita, ulterior partile mediate desigur, in integralitate actul de justitie presupune niste costuri, acestea in final sunt suportate de justitiabili
nici premierul nu a facut comentarii pe aceasta situatie invederata de dvs, se supune deciziei forului senatului, in problema doctoratului, nu considera ca este ingradit accesul la justitie
Si eu sunt de parare ca introducerea acestei informari abligatorie si gratuite nu restrange in nici un fel accesul liber la justitie....
cu drag primesc orice opinie daca sunt si argumente sustenabile. pana una alta se pare ca procedura va fi suportata de justitiabil, deci care e gratuitatea?

Alte discuții în legătură

Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Informarea cu privire la mediere mediator_surtea mediator_surtea Conform Legii 202/2010, cunoscuta sub denumirea de Legea \"mica reforma\" in justitie, in unele cazuri judecatorii pot trimite partile la un mediator autorizat ... (vezi toată discuția)