avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata sultei executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

plata sultei executare silita

buna ziua .am o mare problema si as dori sa ma ajutati daca se poate va rog.acum 3ani parintii mei au divortat cu acte (ei sunt despartiti din 2001)dupa divort tata a cerut si partaj 50.50 mama a cerut 75%(ei)25%(LUI).procesul s-a incheiat in decembrie2012 mama urmand sa-i achite lui sulta in valoare de 50%(38.500 lei).dupa proces eu(mama nu este in tara)am apucat drumul bancilor pt credit. am fost opriti pt ca nu se mai acordau credite (fond de credit inchis pe 2012) la jumatatea lui ianuarie anul acesta am luat-o de la capat am avut multe piedici (schimbari de nume inscrieri in cartea funciara extrasuri din cartea funciara expirari de adeverinte salariala ...)pe la jumatalea lui februarie tata a apelat la un executor judecatoresc si am primit somatie in posta (pe 7 martie) care ne cere achitarea sultei plus partea lui de bani in 24H noi asteptam raspuns de la banca privind creditul raspunsul a venit pe 14 ca nu ne este acordat creditrul de prima casa (eu-fiica si sotul meu facem credit sa cumparam partea lui)banca ne-a propus varianta ipotecarii dar sa aducem si un girant(nu vrea nimeni sa se implice) varog sa ma sfatuiti sa ma ajutati ce fac de aici inainte.nu trebuia sa mai durece o perioada mai lunga pana la apelerea executorului sau .......nu ....numai stiu ce sa mai zic mentionez ca tata a cerut acum sa-i fie achitate si cheltuielile de judecata si tot tot tot in valoare de 42.500
ce ma fac am si un copil mic nu vrea sa ajung in strada AJUTATI-MA
vreau sa va multumesc pentru sfaturile si indrumarile pe care ni le-ati dat pana acum .ne-au fost de mare ajutor
am fost luni la banca si le-am spus ce am aflat si de la dvs.
acestia au fost de acord sa ne acorde creditul de ipoteca si fara giranti ,ne-au intrebat daca am fi de acord sa mergem la un alt notar pt ca la cal care am fost noi a facut greseli prea mari ce i-a incurcat pe ei sa ne acorde creditul(ne-a pus sa facem niste acte care au fost inutile, gresit redactate si care nu isi aveau locul in dosarul nostru...)
au luat legatura cu executorul si am fost toti la acesta la birou pentru ai explica situatia si pentru a ne da o hartie pentru la banca in urma careia noi vom face viramentul si o asigurare verbala din partea lui ca nu se vor face demersuri pentru instrainarea imobilului (lucru ce ar duce la incurcarea bancii in a ne mai acorda creditul
cei de la banca i-au spus executorului ca daca nu vor intampina alte probleme(ca cele mentionata mai sus)in 2 saptamani banii vor fi in contul dat de acesta
acum vom astepta si ne rugam ca totul sa decurga cat mai bine si repede
P.S.mai am totusi o nelemurire.daca in decizia finala a sentintei de partaj sulta ce mama trb sa i-o dea tatalui este de exact 37.850 lei ,de ce in somatai trimisa de executor trb sa ii achitam tatalui suma exacta de 41.485 (onorariul executorului nu este inclus in acesta suma ci este separat si stiu si intelec de ce trb sa o achitam)(nelemurirea mea este lagata de banii care trb sa-i dam tatalui daca rezultatul de la proces a fost de 50.50 si fiecare parte sa isi achite propriile cheltuieli de judecata????????????????
IMI CER SCUZE CA SUNT ATAT DE INSISTENTA SI CER ASA MULTE DETALII, DAR CUM NU AM PUTUT FI LAMURITA NICI DE AVOCATA PE CARE AM AVUT-O(care ne-a spus sa nu facem recurs ca nu are rost) NICI DE NORATA(care atunci cand i-am arata somatia ne-a spus "si acum ce vreti sa va fac?") MA INDREPT LA DVS PENTRU ELE CA MI-ATI FOST DE MAI MULT AJUTOR IN CATEVA RANDURI CA LE-ATI SCRIS DECAT IN ORELE CE LE-AM PETRECUT CU ACESTEA
va multumesc inca o data pentru ajutorul acordat
Daca in dispozitivul hotararii de divort, nu se prevad si alte cheltuieli care cad in sarcina mamei Dvs., pentru a fi platite catre fostul ei sot, atunci creanta pentru care trebuia solicitata executarea silita este doar sulta datorata ( cea de 37.850 lei ) , fata de care se calculeaza cuantumul onorariului executorului + cheltuieli de executare silita.
In cazul in care hotararea de divort nu prevede si alte cheltuieli, solicitati-i executorului sa va explice si eventual, daca este cazul, sa dispuna indreptarea erorii materiale.
Vedeti ce prevede exact dispozitivul hotararii de divort!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita ! ajutor ! Mariana Lenuta Mariana Lenuta Buna ziua , ma numesc Florin. In urma cu ceva vreme tata a facut un imprumut la banca destul de maricel mama nefiind implicata cu absolut nimic. NU s-a girat ... (vezi toată discuția)
Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)