avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu teren concesionat

Buna ziua! As vrea sa-mi cumpar o casa construita de o pers. fizica (care se ocupa cu asa ceva), pe un teren concesionat. Legat de terenul pe care este construita casa, mi s-au prezentat doua situatii- ori preiau concesiunea pe 25 de ani si platesc o suma anuala pt. acel teren, ori cumpar terenul de la primarie. Poate cineva sa-mi spuna cum este mai avantajos pt. mine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:48, 20 Martie 2013
Mai avantajos (din punct de vedere financiar, avand in vedere ca platiti mai putini bani odata) ar fi sa preluati concesiunea, insa mai sigur ar fi sa cumparati terenul de la primarie. Prin cumparare, se evita multe probleme ce pot aparea in timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o casa pe teren concesionat.ce trebuie verificat? gabriela paius gabriela paius buna ziua.am si eu o intrebare(cred ca mai multe de fapt).parintii mei vor sa vanda apartamentul si sa cumpere o casa in comuna pantelimon,pe un teren ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate Robert Marian Robert Marian Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de ... (vezi toată discuția)