avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon copil

buna ziua.
am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in chirie 5 ani. la divort am fost de acord amandoi ca cine primeste custodia copilului sa ramana in garsoniera. fosta sotie a primit custodia.
in 2012 am cerut custodie comuna si s-a admis, domiciliul fetitei ramanand insa tot la fosta.
in toata perioada aceasta, mama mea s-a ocupat de fetita, a luat-o de la scoala, i-a dat mancare, a facut temele cu ea, pt ca fosta lucreaza pana la 19.00 seara.
de o perioada fosta sotie si-a facut un iubit, si acum nu mai vrea copilul. l-a dat afara, cu tot cu haine si catel, si de atunci fetita noastra locuieste la mama mea, desi domiciliul il are la fosta.
as vrea sa cer in instanta custodia exclusiva a copilului, sau macar mutarea domiciliului la adresa mea. dar as vrea sa cer si garsoniera anl care i-a fost incredintata fostei deoarece i-a fost incredintat copilul-chiar asa scrie si in hotarare.
am sanse de castig?
multumesc,
Stiti ce este Alba-Neagra?
Sora geamana a Justitiei romane.
Incercarea moarte n-are, hotararile judecatoresti n-au nimic in comun cu dreptatea.
Sanse exista oricand. Depinde foarte mult de judecator-cum a dormit noaptea, daca-l doare maseaua, burta, daca s-a certat cu amanta... Stiti cum e, teoria relativitatii
martonze multumesc, dar nu m-ati ajutat cu nimic.
este un proces costisitor, pt ca va avea loc in alt oras, si nu are rost sa-l incep daca nu stiu ce sanse am.
stiu ca in orice moment se poate cere reincredintarea minorului, daca apar motive noi.
problema mea este daca pot cere si atribuirea beneficiului contractului de inchiriere cu anl. adica daca pot primi, va rog nu va mai legati de exprimare si nu mai raspundeti "da poti cere orice".
stiu ca in momentul in care exista o hotarare ramasa definitiva si irevocabila in privinta unui lucru, acel lucru nu mai poate fi cerut din nou niciodata, cu exeptia reincredintarii minorului.
dar tinand cont de faptul ca garsoniera anl i-a fost atribuita fostei sotii la divort datorita faptului ca i-a fost incredintat minorul, ar fi normal sa pot cere acum reincredintarea minorului si garsoniera. nu? sau va fi respins ca inadmisibil?
Stimate Ionut,
Sunt si eu un utilizator, ca si dvs. si mi-am exprimat opinia.
Dumneavoastra, judecand drept, aveti dreptatea de partea dumneavoastra;
Eu personal cunosc un caz, e drept, cu multi ani in urma, cand o mama care a primit locuinta de stat fiindca avea 3 copii pe care i-a abandonat intr-un moment de deriva a pierdut acel apartament in favoarea tatalui, care a preluat copiii spre crestere.
Eu consider ca ar trebui sa studiati si clauzele contractului de inchiriere, poate gasiti acolo raspunsul.
Apoi, ati putea cere informatii de la Primaria care detine acele locuinte, primariile au oficiu juridic si acolo puteti fi lamurit.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Martonze, utilizator
si v-am multumit ca v-ati exprimat opinia, nu este nicio problema, doar ca nu a fost un raspuns la obiect:)
acum insa ma ajutati foarte mult spunandu-mi despre acel caz, similar cu al meu. asta ar insemna ca as avea sanse de castig,
contractul de inchiriere l-am studiat, a fost incheiat intre fosta sotie (titular) si primarie, dar aparem si eu si minora, ca "sot" si "copil". dar acum mai presus de contract este hotararea judecatoreasca, in care i se atribuie fostei sotii beneficiul acestui contract, pentru ca " i se incredinteaza minora spre crestere si educare, pentru ca este titular de contract si pentru ca nu are alta locuinta".
deci voi deschide proces de reincredintare sau custodie exclusiva, dupa ncc, banuiesc ca voi avea nevoie de martori, adica vecinii fostei sotii care au vazut-o pe minora stand la usa la ora 23:00!
Referitor la locuintele ANL, ar fi bine sa cautati pe NET solutii date de anumite instante.
De ex. eu am citit o solutie in care i s-a respins cererea unui barbat pe motiv ca la atribuirea locuintei, punctele au fost acumulate de doamna; deci difera fiecare caz , in plus, depinde si de judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat? ionut979 ionut979 buna ziua. in urma divortului, fostei sotii i`a fost incredintat copilul si, ca urmare, i`a fost atribuit si beneficiul contractului de inchiriere pentru un ... (vezi toată discuția)
Modificare titular contract inchiriere anl ionut979 ionut979 In timpul casatoriei cu fosta sotie ni s-a repartizat o garsoniera ANL, fosta sotie fiind titular de contract. Dupa divort, unde ambii am cerut garsoniera, ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)