avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru credite nerambursate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru credite nerambursate

in 2006 am facut credit de nevoi personale la 2 banci ,nu am reusit sa le achit,iar acum dupa 7 ani m-am trezit ca o firma de recuperare ma suna si ma ameninta ca daca nu platesc suma de 8800 ron(datoria ramasa era de 2500)imi vor executa silit apartamentul pe care il detin impreuna cu prima sotie.e posibil asa ceva.din cate stiam datoria nerevendicata in instanta timp de 3 ani se prescrie.imi pute-ti da un raspuns deliat :cai de atac sau solutii...

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Foarte bun sfatul d-nei DoinaDMM, sa-l respectati cu sfintenie ! In plus n-are rost sa va angajati in discutii la telefon cu tot felul de ,,agenti\" ai recuperatotului. Daca puteti inregistra convorbirile telefonice, faceti-o fara ezitare. E posibil ca recuperatorul sa creasca gradat presiunile asupra d-voastra si a familiei, in fond el, recuperatorul, stie ca datoria e prescrisa, dar ce nu face omul pt. bani. Oricum, daca gluma se ingroa nu ezitati sa consultati un avocat si impreuna sa va adresati parchetului. Puteti apela si protectia consumatorului, dar rezultatul e incert. In final voi adauga ceva ce v-ar putea interesa :

Reguli de conduită în executarea silită

În 2007 s-au pus bazele unei asociaţii (AMCC- Asociaţia de Management al Creanţelor Comerciale ; EOS KSI este membru fondator) care a stabilit un set de reguli în piaţă şi va supraveghea buna desfăşurare a acestei activităţi la nivelul membrilor săi. Asociaţia are un număr de 9 membri care se supun unui Cod de Conduită. Acest Cod prevede o serie de reguli pe care companiile de recuperare creanţe şi angajaţii lor trebuie să le respecte:

- În momentul în care recuperatorul apelează un datornic trebuie să se prezinte, să specifice firma în numele căruia sună şi datoria pe care o are de recuperat.

- Sub nici o formă nu se admite ca recuperatorul să ameninţe restanţierul că se vor lua măsuri de executare silită a bunurilor aflate în proprietatea sa. Nu are voie să hărţuiască, să ofenseze sau să abuzeze debitorul sau orice alte terţe persoane implicate.

- Recuperatorul trebuie să fie politicos, să clarifice toate nelămuririle pe care restanţierul le poate avea şi să adune cât mai multe detalii legate de situaţia sa financiară fără a folosi un limbaj agresiv sau vulgar.

- Restanţierii vor putea fi apelaţi telefonic numai între orele 6 dimineaţa şi 10 seara. Vizitele la domiciliu pot avea loc numai între 7 dimineaţa şi 9 seara.

- Frecvenţa apelurilor nu trebuie să fie concepută drept deranjantă sau hărţuitoare, fără însă ca prevederile codului să definească aceste concepte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
e4c5, utilizator
buna sear scriu din referitor la executare silta pentru credite nerambursate.ddin martie pina acum 4 zile nu am mai primit nimic de la eos-ksi.acum 4 zile am primit pe mail
In baza art. 622 alin.2 Cod Proc. Civ, va instiintam ca figurati catre societatea X ROMANIA cu o datorie in valoare de 2409.84 RON.
Pana la data prezentei decizii, I ROMANIA a luat toate masurile legale necesare in vederea solutionarii acestui litigiu pe cale amiabila. Ca urmare a raspunsului negativ primit din partea dumneavoastra, s-a luat decizia de a apela la forta de constrangere a statului, spre a va sili sa va indepliniti obligatiile.
ATENTIE !!!
Daca in termen de 5 zile de la primirea prezentei decizii nu veti achita sumele mentionate, se va proceda la propunerea luarii masurilor de executare silita inclusiv EVALUAREA BUNURILOR DUMNEAVOASTRA MOBILE SI IMOBILE DE CATRE EXECUTORUL JUDECATORESC SI EXPERTUL EVALUATOR. Toate cheltuielile ocazionate de stingerea sumelor prezentate mai sus vor fi suportate de dumneavoastra.
In temeiul art.651, 683 si 733 din Codul de Procedura Civila, demararea executarii silite va fi efectuata intre orele 6:00-20:00, chiar si in lipsa datornicului.

Anexat prezentei regasiti scrisoarea oficiala pe care intentionam sa o trimitem totodata si executorului judecatoresc impreuna cu detalierea tuturor debitelor datorate de catre dumneavoastra.

Pentru detalii puteti sa ne contactati la numerele de telefon dovada achitarii debitului se va transmite la nr. de fax:

ANEXA: DETALIERE DEBIT

SPUNRTI-MI VA ROG CE TREBUIE SA FAC IN CONTUNUARE?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Stimate Domn, chiar Dvs. spuneati ca ultima rata ati achitat-o in 2006 prin toamna, iar de atunci si pana acum nu s-a procedat la executarea silita in vederea recuperarii acestei creante. Daca datele Dvs. sunt corecte si abia acum vi s-a comunicat, oarecum prin aceasta adresa si cesiunea de creanta intervenita intre respectivele societati, a intervenit prescriptia, prin urmare instanta de executare NU va incuviinta executarea silita. Totusi, avand in vedere "practica" neunitara, este posibil, ca in urma neanalizarii corespunzatoare, instanta sa incuviinteze executarea, caz in care vi se va comunica de catre executorul judecatoresc instiintarea privind demararea executarii, precum si somatia mobiliara ( atacabile in 15 zile de la comunicare ), dar si Incheierea privind cheltuielile de executare ( atacabila in 5 zile de la comunicare ).
Aici veti avea doua solutii: 1. Fie achitati integral creanta in termenul indicat in somatia mobiliara si veti contesta Incheierea privind cheltuielile de executare silita, sau le veti plati si pe acestea.; 2. Fie nu o veti achita si veti face contestatie la executare, invocand prescriptia.

Verificati in perioada urmatoare, pe portal.just.ro, la Judecatoria de pe raza Dvs. de domiciliu, dupa numele Dvs., daca apare o cauza privind incuviintarea executarii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
DoinaDMM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
Decizie judecatoreasca de executare silita TomaD TomaD Buna seara, In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, aprox. 5000 ron. Situatia financiara a evoluat negativ si nu am mai achitat cateva rate (nu ... (vezi toată discuția)