avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie balcon

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, balconul vecinului de deasupra nu este inchis. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon. Tot balconul meu e plin de mucegai, a inceput sa cada tencuiala de pe plafon, se vede placa de beton pe o suprafata de aproximativ 1 metru patrat, si chiar si placa de beton a inceput sa se deterioreze (betonul se faramiteaza, mai ales acum, iarna, din cauza inghetului). Vecinul a refuzat sa-si faca hidroizolatie. Am incercat sa-l conving sa ma lase sa-i repar eu balconul (din pacate nu se poate face hidroizolatie decat pe pardoseala lui) ca sa nu mai curga apa la mine, dar nici asa nu a vrut. Nu vrea sa repare si nu vrea nici sa-mi permita mie sa repar. Refuza orice fel de contact cu mine, nu raspunde la telefon sau la usa, iar eu ma uit cum imi cade tavanul in cap. Spuneti-mi va rog ce as putea sa fac in situatia asta. Daca fac o asigurare in conditiile astea ma poate ajuta cu ceva?
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2009
Apollo_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Apollo_ro , utilizator 21:17, 28 Februarie 2009
Prezentati situatia dumneavoastra asociatiei de locatari.
Si o asigurare de locuinta este buna.
Da, cred ca asigurarea de locuinta ar fi cea mai utila in acest caz.
Nu stiu sa existe un text de lege care sa oblige vecinul de sus sa-si inchida balconul, caz in care nu cred ca ar fi usor sa obtineti satisfactie in instanta.:(

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru raspunsuri
tocmai am prezentat problema asociatiei, si raspunsul a fost ca nu pot interveni in nici un fel pentru ca vecinul meu este proprietar. Am discutat si cu diverse persoane care se ocupa de constructii si amenajari, si toti mi-au raspuns acelasi lucru: reparatiile necesare ca sa rezolv problema apei nu se pot face decat la el. Solutia nu este inchiderea balconului vecinului, ci reparatii efectuate la pardoseala. Din pacate daca nu imi permite accesul ca sa fac reparatiile pe motiv ca ii fac deranj in casa, nu rezolv mare lucru.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2009
Apollo_ro, utilizator
In acest caz, ar trebui sa discutati despre repararea pardoselii.
Va cauzeaza prejudicii si poate fi chemat in judecata civila.

avocat Claudiu Lascoschi
Atentie in privinta asigurarii::rtfm:
Majoritatea asiguratorilor exclud de la acoperire riscul "inundatie prin infiltratie a apei din ploaie si din panza freatica" tocmai pentru motivul ca are drept cauza :constructie/reparatie necorespunzatoare.
Si chiar daca ar fi acoperit , nu se platesc daunele provocate de riscuri produse anterior emiterii politei de asigurare.
Ori in cazul dv.,se poate constata usor de catre oricare inspector : cauza si vechimea daunei.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)