avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie balcon

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, la etajul 4/8. Balconul meu (e vorba de balcon exterior) este inchis cu tamplarie aluminiu si geam termopan, balconul vecinului de deasupra nu este inchis. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon. Tot balconul meu e plin de mucegai, a inceput sa cada tencuiala de pe plafon, se vede placa de beton pe o suprafata de aproximativ 1 metru patrat, si chiar si placa de beton a inceput sa se deterioreze (betonul se faramiteaza, mai ales acum, iarna, din cauza inghetului). Vecinul a refuzat sa-si faca hidroizolatie. Am incercat sa-l conving sa ma lase sa-i repar eu balconul (din pacate nu se poate face hidroizolatie decat pe pardoseala lui) ca sa nu mai curga apa la mine, dar nici asa nu a vrut. Nu vrea sa repare si nu vrea nici sa-mi permita mie sa repar. Refuza orice fel de contact cu mine, nu raspunde la telefon sau la usa, iar eu ma uit cum imi cade tavanul in cap. Spuneti-mi va rog ce as putea sa fac in situatia asta. Daca fac o asigurare in conditiile astea ma poate ajuta cu ceva?
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2009
Apollo_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Apollo_ro , utilizator 21:17, 28 Februarie 2009
Eu ziceam sa incerce sa discute omeneste si sa se repare acolo.
Daca refuza se poate deschide judecata civila, independent de orice asigurare.

avocat Claudiu LASCOSCHI
legea 230/2007:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Pana aici totul e OK.
Mai departe apar probleme.Mai exact atunci cand e vorba de respectarea dreptului.
Este bine sa discute si sa se inteleaga pt ca in casa nu poate intra si reparatii nu poate face fara acordul proprietarului.

Trebuie sa rezolve problema prin proces daca nu se inteleg.
Temeiul de drept e in art 998, 999 c. civ.Din pacate...

avocat Claudiu Lascoschi
Formulati o notificare in baza art.998-999 C.civ. si a art.14 si 15 din Legea nr.230/2007 si solicitatii vecinului in scris ceea ce doriti de la dansul (eventual alaturi/impreuna de/cu Asociatie/a), precizandu-i ca in caz contrar apelati la solutionarea judecatoreasca a litigiului.
Personal as insera in cuprinsul notificarii si textul art.217 C.pen. referitor la Distrugere, specificand in concluzie ca fapta de "...impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun..." ar putea intruni elementele constitutive ale infractiunii de distrugere.

Av. Cermak Iuliana
Multumesc mult tuturor pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)