avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Functionarii de la taxe si impozite refuza eliberarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Functionarii de la taxe si impozite refuza eliberarea unei adeverinte necesara pt schimbarea cartii de identitate

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: varului meu i-a expirat cartea de identitate si s-a adresat celor de la taxe si impozite locale, pentru plata unei taxe necesare in vederea eliberarii unei adeverinte de la biroul agricol, din care sa rezulte ca locuieste la acea adresa, sa-si poata preschimba buletinul. Cei de la taxe si impozite au refuzat, pe motiv ca la adresa respectiva figureaza impozit pe cladire si teren neplatit.Mentionez ca lociunta nu este pe numele varului meu si pe numele lui nu figureaza impozite sau alte taxe neplatite. Varul meu s-a adresat organelor de politie care au spus ca nu este "tocmai legal" ce fac cei de la taxe si impozite.Apoi s-a adresat celor de la protectia consumatorului, care au spus ca nu e de competenta lor.
Deci, omul nu isi poate preschimba buletinul, nu isi poate ridica salariul de la banca, etc.
Va rog sa imi spuneti ce e de facut si daca e legal cum procedeza cei de la taxe si impozite locale.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bliana , utilizator 10:19, 22 Martie 2013
Buna ziua !
"Procedura" este des aplicata la nivelul autoritatilor administratiei publice locale , simplul motiv fiind acela ca numai asa se mai pot recupera ("amiabil") restantele la plata impozitelor si taxelor locale .... Acoperire legala nu este , insa se profita de urgenta procurarii acestor adeverinte ... se poate face cerere scrisa pt eliberare adeverinta , cu confirmare nr. inregsitrare sau trimisa recomandat , apoi se asteapta raspuns in termenul legal etc ... si pana se rezolva cererea .... X-( ... O solutie de compromis ar fi achitarea partiala a impozitelor/taxelor respective ....
S-a incercat si cu plata partiala a impozitului restant, dar acesti functionari nu au acceptat decat plata integrala.Deci...? Varul meu poate fi amendat daca este gasit de organele de politie cu CI. expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, am următoarea situație : am obținut permisul de conducere în 12.09.2008. În 26.07.2014 m-am căsătorit, însă nu mi-am schimbat permisul ... (vezi toată discuția)
Incasare abuziva impozit elyn elyn In anul 2007 am avut nevoie de un Certificat Fiscal de la Administratia Financiara sect.2 pentru incheierea unui act notarial. Angajatul de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - directia taxe si impozite Catanic Catanic Buna ziua, Vreau sa-mi deschid o firma si am nevoie de cazierul fiscal al subsemnatului pt dosarul aferent. Datele problemei sunt urmatoarele: - am ... (vezi toată discuția)