Buna ziua! Cunoaste cineva din ce motiv instantele stabilesc pensia de intretinere ca procent (fctie de numarul copiilor) la salariul minim BRUT (si nu net) pe economie, in conditiile in care platitorul de pensie nu inregistreza venituri? Acest salariu minim pe economie nu este cel in vigoare la data depunerii actiunii sau se raporteaza la alta valoare (mai mare)?
Multumesc
asa, si? e un motiv asta sa nu se respecte legea tocmai de catre judecatori? mai ales ca si acel salariu minim e, de fapt, prezumat pe o dovada a lipsei totale a veniturilor. N-are decat instanta sa calculeze cel mai mare net din brut, dar sa o faca cf legislatiei in vigoare. daca sunt probleme, solutia nu e aceea de a considera un arbitrar in afara oricaror legiferari ci, se poate face solicitare ptr schimbarea legislatiei conexe sau pentru o solutionara unitara cf CCR.
În primul rand, instanta stabileste cum considera ea ca este mai bine. În al doilea rând, instanta se ia după o normă legală în vigoare, nu după niște calcule de pe internet care nu pot fi corecte.
In al treilea rand, o practica unitara poate fi stabilita de ICCJ, nu de către CCR, iar instantele nu pot solicita schimbarea legislatiei.
Stimata doamna avocat, nu e intentia mea de a polemiza cu dvoastra si nici postarea mea nu a vut scopul de a polemiza cu cineva, in general. Ca justitiabil, am observat o inadvertenta in redactarea unei sentinte. Nu sunt zilnic prin judecatorii, ca sa stiu ce si cum. Am cerut eventuale lamuriri pertinente. Am inteles ca instanta face cum vrea mushchii ei. Si asta exact de la avocatii care ar trebui sa se lupte ptr drepturile legale ale clientilor lor. E clar acum. Multumesc