avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SUSPENDARE ACTIVITATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SUSPENDARE ACTIVITATE

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: am depus cerere de suspendare a activitatii pt.un srl in data de 19.03.2013, solutionarea cereriia avut loc in data de 21.03.13, am fost progarmata pt.ridicare documente in data de 25.03.13, in acest interval 19 - 25 am functionat si am inregistrat incasari in data de 21,23,24.
ce se intampla cu aceste incasari pot sa le operez in contabilitate?ce se intampla cu contractele de utilitati ca am inchis si punctul de lucru, si doresc sa functionez cu un pfa la adresa respectiva? va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:52, 27 Martie 2013
Suspendarea presupune inactivitatea activitatii economice. Acest fapt nu inseamna ca firma nu mai putea face incasari,se pare din comert (pana la data depunerii cererii)sau plati pentru a-si achita obligatiile restante fata de furnizori,bugetul statului etc.
Totusi,avand in vedere prevederile art.6 alin.(1) din Legea contabilitatii nr.82/1991actualizata,
unde se mentioneaza ca, orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate,dobandind astfel calitatea de document justificativ,nu este chiar atat de grav faptul ca ati mai efectuat incasari(mai ales ca sunt doar pe cateva zile).Veniturile din incasari au adus,probabil si impozite de plata la buget mai mari.
Contractele de utilitati ori le reziliati,de comun acord cu furnizorii,ori le modificati prin acte aditionale,cu beneficiar PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare firma alexa231980 alexa231980 O FIRMA CARE A CERUT SUSPENADAREA ACTIVITATII PENTRU 2 ANI ISI POATE ACHITA RESTANTELE CATRE FURNIZORI, (RESTANTE EXISTENTE ANTERIOR SUSPENDARII) PE PERIOADA ... (vezi toată discuția)
Acte juridice incheiate in timpul suspendarii SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, o firma cu activitatea suspendata la Registrul Comertului si la Administratia Financiara poate incheia un contract de comodat pentru un teren pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare srl aura.radulescu aura.radulescu As vrea sa stiu daca este mai ieftin sa dizolv un srl sau sa il suspend? Daca nu cer regim derogatoriu, pe perioada suspendarii poti avea \"surpriza \"unei ... (vezi toată discuția)