themis a scris:
Haideţi să gîndesc în locul lui: eu aş cere nu doar ce am plătit (tot, avans, rate) ci şi cota din sporul de valoare (îmbunătăţiri, preţul de piaţă actual). Cam aşa cred că va pune problema.
As vrea sa clarific un lucru: nu doresc ca el sa iasa in pierdere sau sa-i fac rau, in urma acestui "partaj", nu sunt acest gen de om, desi el este capabil sa distruga tot ce ar putea sa-mi ramana mie si sa ceara si ce nu-i apartine (da vorbesc de omul cu care trebuia sa ma casatoresc peste 3 luni, dupa o relatie de cativa ani, dar asta nu cred ca o sa conteze).
Pentru imbunatatiri nu a fost cazul, la fel si cu avansul(deasta am precizat de conditii preferentiale) pentru rate, iarasi vb dpdv moral, daca pot spune asta, nu cred ca ar trebui sa-i restitui nimic, iar daca vorbim de pretul actual al imobilului, avand in vedere ca pretul apartamentelor a scazut, nu cred ca i-ar conveni sa-i dau mai putin.
Sa spunem ca este de acord in cele din urma sa imi cedeze cei 50% din apartament, pe cale amiabila, contra unei sume de bani bineinteles, ce trebuie sa fac dpdv juridic?