avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neplata contributiilor sociale - SRL fara activitate, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neplata contributiilor sociale - SRL fara activitate, raspunderea administratorului

Buna ziua

Am un SRL care din 2011 nu mai are activitate, iar sediul social a expirat la inceputul lui 2012 fara a-l mai prelungi si contributiile sociale (sanatate, somaj,etc) pentru ultima luna de activitate nu au mai fost platite pentru mine si inca 2 salariati din familie. Mentionez ca din martie 2012 nu s-au mai depus declaratiile fiscale.

Daca nu sunt platite aceste si eventualele datorii in ce masura i se poate imputa administratorului si daca este pasibil de raspundere penala?
Cel mai recent răspuns: liviunb , utilizator 17:41, 4 Aprilie 2013
Da, i se poate imputa administratorului si este pasibil de raspundere, chiar penala.
E pacat sa nu le platiti, acum cat inca sunt proaspete si nu au adunat accesorii prea mari.
Mai tarziu, va vor costa mai mult.
Multumesc.

Iar daca nu s-au mai depus declaratiile fiscale necesare din 2012 cat de grav este?
Care sunt sansele ca societatea sa devina inactiva si radiata din oficiu?
Grav nu este nedepunere declaratii pe 2012, pentru aia o sa va declare inactivi plus amenzi, grav este neplata contributii cu retinere la sursa, adica neplata cu intentie este infractiune.

Sa va radieze din oficiu? Nici o sansa. Va dizolva din oficiu, va pune lichidator, dosarul la tribunal, lichidare si radiere in urma hotararii judecatoresti. Asta dureaza si dobanzile si penalitatile cresc repede, pana va baga in lichidare. Luati masuri cat inca datoriile sunt mici.
Multumesc frumos pt raspuns.

O sa incerc sa platesc acele datorii cu retinere la susrsa...
va rog sa mai imi spuneti care sunt acele contributii cu retinere la sursa si cum pot plati prima data doar acele contributii fara a-mi redirectiona cei de la finante banii catre alte datorii.

multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa -riscuri viktorg23 viktorg23 As dori sa stiu care este procedura de tragere la raspundere a administratorului unei societati in cazul in care firma figureaza cu datorii pt impozitele si ... (vezi toată discuția)
Firma declarata inactiva amalianeag amalianeag Buna seara, Un SRL care tocmai a fost declarat inactiv, ce obligatii fiscale mai are? Mai trebuie sa depuna declaratii, bilant? Multumesc. (vezi toată discuția)
Amenda/penalitati nitmar nitmar 1. Am la fisc, pe societate, o amenda de 1000 Ron pentru nedepunerea unei declaratii. Daca acum achit impozitul forfetar cu sumele acestea vor acoperi mai ... (vezi toată discuția)