avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neplata contributiilor sociale - SRL fara activitate, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neplata contributiilor sociale - SRL fara activitate, raspunderea administratorului

Buna ziua

Am un SRL care din 2011 nu mai are activitate, iar sediul social a expirat la inceputul lui 2012 fara a-l mai prelungi si contributiile sociale (sanatate, somaj,etc) pentru ultima luna de activitate nu au mai fost platite pentru mine si inca 2 salariati din familie. Mentionez ca din martie 2012 nu s-au mai depus declaratiile fiscale.

Daca nu sunt platite aceste si eventualele datorii in ce masura i se poate imputa administratorului si daca este pasibil de raspundere penala?
Cel mai recent răspuns: liviunb , utilizator 17:41, 4 Aprilie 2013
Impozite pe salarii si contributii

Mergeti la fisc, cereti fisa si adresele de infiintare a popririlor de la biroul de executari silite, va uitati pe ele si unde vedeti salarii, alea sunt. Daca nu va pricepeti, luati contabilul cu dvoastra sa nu gresiti si sa platiti altceva.
Va duceti sa va faca foaie de depunere pe exact ce va intereseaza, apoi la caserie ...si gata.

Daca platiti prin banca, fiscul vi le baga unde vrea el, si va stinge mai intai penalitati si lasa baza, ... care aduna alte penalitati si tot asa la infinit. Deci mergeti la fisc.
Am fost la fisc...am luat adresele de infiintare a popririlor.

In aceste popriri sunt detailate natura obligatiilor fiscale (salarii,cas angajator, cas angajat, acidente munca, somaj, sanatate, concedii, etc) ce trebuiesc platite , doar ca toate au acelasi cont (unicul) in care trebuie virate sumele respective.

Eu nu mai am contabil si nu stiu in ce conturi trebuie depuse aceste sume si care trebuie trecute pe foile de varsamant. Cei de la fisc au zis ca pot plati cash pe baza popririlor eliberate de ei doar ca nu stiu ce se va stinge prima data...

Daca poate cineva sa ma ajute sa ii transmit pe mail aceste popriri si sa imi zica ce si cum trebuie facut.

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa -riscuri viktorg23 viktorg23 As dori sa stiu care este procedura de tragere la raspundere a administratorului unei societati in cazul in care firma figureaza cu datorii pt impozitele si ... (vezi toată discuția)
Firma declarata inactiva amalianeag amalianeag Buna seara, Un SRL care tocmai a fost declarat inactiv, ce obligatii fiscale mai are? Mai trebuie sa depuna declaratii, bilant? Multumesc. (vezi toată discuția)
Amenda/penalitati nitmar nitmar 1. Am la fisc, pe societate, o amenda de 1000 Ron pentru nedepunerea unei declaratii. Daca acum achit impozitul forfetar cu sumele acestea vor acoperi mai ... (vezi toată discuția)