avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Pot sa profesez fãrã autorizație?
Discuție deschisă în Traduceri

Pot sa profesez fãrã autorizație?

Buna seara,
Am absolvit in februarie facultatea de litere. As vrea sa colaborez facand traduceri dar nu ma incanta ideea de a-mi obtine autorizatia, sa scot stampila, sa fac PFA si sa stau la mana celor de la MJ sa ma cheme cand vor ei.Cel putin nu momentan. Ce pot face pentru inceput ca sa mai capat si ceva experienta si sa am si un venit suplimentar. Nu vreau sa ma arunc cu capul innainte si sa fac toate formalitatile ca apoi sa ma trezesc ca nu am nici solicitari pt. traduceri si nici contract cu vreun birou de traduceri dar trebuie sa platesc darile catre stat. Mentionez ca sunt in CCC si as vrea sa lucrez doar part time.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: daniela.popa , utilizator 23:31, 26 Martie 2013
Ma refeream la faptul ca fiind inca in CCC bebe e foarte mic si chiar daca as gasi un angajator as vrea sa fie part time sau sa pot lucra de acasa.Acum iau 850 ron. Daca as munci, as avea suplimentul de indertie plus ceea ce castig si cred ca as iesi in avantaj.
Problema este ca mi-e frica ca ma apuc sa scot autorizatia si dupa aceea sunt obligata sa ma inscriu in termen de 60 de zile la tribunal si sa-mi fac stampila iar eu sa nu am un angajator iar cu PFA sa pierd si indemnizatia si nici venituri sa nu am.
Tinand cont ca nu am lucrat in acest domeniu pana acum nu am experienta si nici clienti. Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator full time angajat la o institutie de alt profil andradelia andradelia Buna ziua, Am si eu o mare nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Sunt traducator autorizat de MJ, am fost inregistrata la tribunal si la administratia ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa ca traducator (fara autorizatie mj) Eileene Eileene Buna seara, Am urmatoarea problema: Am absolvit Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1998, dar fara examen de licenta. ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)