avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de divort cu minor- acord pt pasaport; ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de divort cu minor- acord pt pasaport; autoritate parinteasca exclusiva

Buna dimineata.......Sunt in proces pt,divort si pt obtinerea custodiei exclusive a minorului.tin sa mentionez ca nu pot sa obtin semnatura prin care sotul meu e de acord sa.mi incredinteze custodia mie desi la inceputul procesului ne.am inteles ca este de acord.El nu este in tara,este plecat si nu reusesc sa mai dau de el.As vrea sa plec si eu cu minorul din tara si nu pot deoarece nu am semnatura lui sa pot face pasaport minorului.Ce se poate face in cazul acesta,in cazul in care nu obtin semnatura lui..chiar nu exista si alte solutii?:((.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flori79 , utilizator 10:06, 27 Martie 2013
In ce scop sa plecati cu copilul din tara ?
Daca e ceva urgent, puteti cere pe calea ordonantei presedintiale acordul instantei.

Daa mai puteti astepta, e posibil sa castigati procesul si daca instanta va decide ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca, ii puteti face apoi pasaport si sa plecati.
Urgent,nu pot spune ca e chiar urgent.Sunt intr.o relatie cu cineva care e stabilit in alta tara(mentionez ca si sotul meu e intr.o relatie cu cineva,locuieste cu persoana respectiva)si as dori sa ma stabilesc si eu cu minorul in acea tara unde e persoana cu care sunt in relatie.Ideea e ca din cate am aflat de la niste prieteni comuni(ai mei si ai sotului)el nu prea ar mai vrea sa.mi dea semnatura..desi de doi ani de zile nu se mai ocupa de minor.
Aveti de facut cativa pasi, ca sa dovediti lipsa sa de interes fata de familie:
1. Scrieti-i pe ultima adresa cunoscuta scrisoare recomandata cu aviz de primire, cred ca se poate trimite, prin Posta Romana, si scrisoare cu continut declarat, pentru a dovedi ce-i cereti prin acea scrisoare.
2.In paralel, scrieti-i sms-uri si emailuri la adresele cunoscute, la date diferite si in caz ca nu raspunde, le folositi ca dovada
3.Daca cunoasteti tara in care a fost ultima data, scrieti o scrisoare la Ministerul de externe in care va interesati de soarta domnului, amintiti ca si-a abandonat familia, etc.

Contact

Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară

Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială

OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NUMÃR NOTIFICARE 123

email ddit@just.ro Fax 0372041079,

site internet www.just.ro, Cooperare judiciară internaţională

4. Intre timp, pentru procesul de divort, cereti in instanta citarea lui prin publicitate si afisare; asta dureaza, dar daca nu apare, sunteti in mare avantaj
5. Din cauza dezinteresului demonstrat prin pasii de mai sus, aveti sanse de reusita 100% pentru autoritate parinteasca unica, caz in care viata dumneavoastra si a copilului dumneavoastra nu va mai fi chinuita de nenumaratele drepturi ale parintelui ratacitor.

In fapt, dvs. aveti autoritate unica, va cresteti singura copilul, ati fost abandonati, dar legea e lege si acest om are drepturi chiar si in necunoscut.
Daca intr-adevar intentionati sa va stabiliti cu minorul in alta tara, si nu aveti cu cine sa il lasati aici in Romania, consider ca pe calea ordonantei presedintiale puteti obtine acordul instantei pentru a putea iesi cu minorul din tara.
El este in Italia,ultima adresa unde a locuit nu o stiu..am un numar de telefon pe care am trimis sms.uri dar nu.mi raspunde.Prima infatisare in instanta e pe 25 iunie...as putea oare sa sper ca va fi si el prezent..desi el este atat de dezinteresat ?Avocata mea,mi.a spus ca ar fi o solutie ca el sa trimita o declaratie prin care e de acord cu desfacerea casatoriei si incredintarea in exclusivitate a minorului si atunci nu ar mai fi nevoie sa se prezinte pe 25 iunie...dar repet,desi stie despre asta,desi mi.a spus la inceput ca e de acord,acum "a disparut".am dovezi ca el ne.a abandonat si nu s.a mai interesat de noi..si alta intrebare,e posibil ca minorul sa fie audiat?are doar 9 anisori.Va multumesc din suflet si.mi cer scuze pt eventualele greseli facute sau daca am repetat anumite lucruri de multe ori.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare, refuz consimtamant iesire din tara minor Mireladonka Mireladonka Bună ziua.Ma numesc Mirela.am fost căsătorită .,am divorțat si am un copil de 3 anișori ce mi.a fost încredințat mie ,eu si fostul soț avem custodie ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti in strainatate claudia7880 claudia7880 Buna ziua, Am o hotarire Judecatoreasca definitiva in urma divortului si s-a stabilit o pensie de intretinere pentru minor ,vreau sa o pun in executare in ... (vezi toată discuția)
Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii? Andrè86 Andrè86 Buna ziua tuturor, Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara ... (vezi toată discuția)