avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de divort cu minor- acord pt pasaport; ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de divort cu minor- acord pt pasaport; autoritate parinteasca exclusiva

Buna dimineata.......Sunt in proces pt,divort si pt obtinerea custodiei exclusive a minorului.tin sa mentionez ca nu pot sa obtin semnatura prin care sotul meu e de acord sa.mi incredinteze custodia mie desi la inceputul procesului ne.am inteles ca este de acord.El nu este in tara,este plecat si nu reusesc sa mai dau de el.As vrea sa plec si eu cu minorul din tara si nu pot deoarece nu am semnatura lui sa pot face pasaport minorului.Ce se poate face in cazul acesta,in cazul in care nu obtin semnatura lui..chiar nu exista si alte solutii?:((.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flori79 , utilizator 10:06, 27 Martie 2013
D.na Alina...va multumesc pt.raspuns...nu,nu am cu cine sa.l las aici,mama mea e foarte bolnava iar tatal meu munceste de dimineata pana seara.Si imi doresc neaparat ca minorul sa creasca langa mine.
pt orice eventualitate si avand in vdere ca exista posibilitatea sa nu obtineti exercitarea autoritatii parintesti exclusive, puteti face o precizare de actiune pana la primul termen de judecata si sa adaugati doua capate de cerere prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la domiciliul SAU resedinta dvs si al doilea capat de cerere, solicitati ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de acord parental pentru a putea calatori cu minorul in strainatate si pentru a-i putea face pasaport turistic.
Multumesc pt.raspunsul d.voastra,d.na Olivia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare, refuz consimtamant iesire din tara minor Mireladonka Mireladonka Bună ziua.Ma numesc Mirela.am fost căsătorită .,am divorțat si am un copil de 3 anișori ce mi.a fost încredințat mie ,eu si fostul soț avem custodie ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti in strainatate claudia7880 claudia7880 Buna ziua, Am o hotarire Judecatoreasca definitiva in urma divortului si s-a stabilit o pensie de intretinere pentru minor ,vreau sa o pun in executare in ... (vezi toată discuția)
Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii? Andrè86 Andrè86 Buna ziua tuturor, Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara ... (vezi toată discuția)