avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere cheltuieli bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere cheltuieli bonuri fiscale

Buna ziua,incepand cu 14.03.2013 se poate deduce tva-ul de pe bonuri fiscale in anumite conditii.Intrebarea e se pot deduce si cheltuielile pt aceste bonuri,pt. ca pana acum nu se puteau deduce cheltuieli de pe bonuri(servicii ....)
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:27, 30 Martie 2013
Cheltuielile inregistrate in baza bonurilor fiscale se puteau deduce si pana acum,daca in baza bonurilor se facea nota de receptie,sau daca erau incluse intr-un decont de cheltuieli.
Aceasta deducere se poate face in continuare. Deducerea TVA poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate[art.155 alin.(11),(12) si (20)] din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal CUI-ul beneficiarului.
Daca se respecta conditia ca bonurile fiscale de taxi sa indeplinesca conditiile unei facturi simplificate[art.155 alin.(11),(12) si (20)] din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal CUI-ul beneficiarului,inteleg ca se poate deduce inclusiv TVA-ul ,dar

in situatia in care decontam aceleasi clasice bonuri de taxi fara CUI-ul beneficiarului se poate deduce macar cheltuiala ,sau nu?
Exista precizari exprese pentru deductibilitatea cheltuieliii in acest caz


In cazul societatilor,aceste cheltuieli pot fi incadrate la art.21 alin(1)din Codul fiscal si pct. 23 lit.f).din Normele de aplicare(bonurile sa fie pentru acest gen de cheltuieli,nu pentru plimbari cu taxi,oriunde si oricand). In cazul activitatilor independente a PFA,I.I. s.a.m.d.(art.48 din Codul fiscal si pct.38 din Normele de aplicare). In ambele situatii,aceste cheltuieli sunt deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele la codul fiscal prin hg 84/2013, in mo 136/14.03.2013. Mariralu Mariralu Au fost publicate Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013. O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)