avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului

Buna seara,
Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si l-am recuperat pe durata procesului. Acum trebuie sa predau permisul si din cate stiu decizia e definitiva si irevocabila dupa 15 zile. Am fost la politie iar acestia mi-au zis ca sa revin doar cand am decizia definitiva si irevocabila. Am fost la judecatorie cu cerere, taxa de timbru si ce a mai trebuit iar acestia mi-au zis ca nu e inca redactata si sa o astept acasa. Sincer acum nu stiu ce sa mai fac in afara de asteptare, a trecut deja ceva timp si n-am primit nimic. Din cate am inteles cele 15 zile in care trebuie sa predau permisul se numara din data cand e redactata decizia definitiva iar in 1-2 zile ar trebui sa o primesc. Acum sper ca nu ma insel, vreau doar sa fiu sigur ca nu ma trezesc cu inca 30 zile de suspendare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
AntonioStefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 18:30, 28 Martie 2013
Multumesc pentru informatii.

Deh, asta e Romania.
La Politie am fost sa predau permisul si in primele 15 zile si au zis ca sa astept sa se faca definitiva si dupa cele 15 zile si m-au sfatuit sa merg la Judecatorie ca sa obtin decizia definitiva ca deh, asta e procedura si altfel nu-mi primesc permisul.
Scoateti la imprimanta pagina de pe sit-ul judecatoriei unde scrie ca plangerea a fost respinsa ,cu ea mergeti la politie sa predati permisul
rares85: Ei nu vor asa, vor sa aibe decizia definitiva si irevocabila de la judecatorie, sa nu cumva sa predau permisul si sa fac si recurs. E cam absurd parerea mea intradevar, dar asta e Romania. Mai exact eu trebuie sa astept sa imi vina decizia, sa ma duc la judecatorie unde sa cer o copie cu nu stiu ce stampila pusa si sa platesc taxa de timbru.
Mare grije,daca trec 15 zile de cand hotasrarea este definitiva si nu depuneti permisul se mai adauga 30 zile de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Ziua.Mi-a fost suspendat permisul pentru o necedarea de prioritate unui pieton,in urma cu 2 ani.Astazi am primit ca nu s-a aprobat recursul si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)