avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi

Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat.
Desigur, problema este ca m-am cam luat in gura cu polistisul respectiv pentru alte treburi, si asa s-a gasit el sa ma sanctioneze.

Avand in vedere faptul ca nu are dovezi/martori ca trusa si extintorul nu au fost valabile, are rost sa contest amenda?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:32, 1 Octombrie 2022
Dacă a constatat ca sunt expirate termenele de valabilitate, dvs nu ati formulat obiecţiuni, desigur nu are rost sa faceţi contestaţie.
Da trebuie sa avem trusa si extinctor la noi???:))))....Daca stiam nu ma mai luam la cearta cu atatia politai. Scrie in oug 195/2002 despre chestiile astea ca ar fi obligatorii? Multumesc
JohnnyBRB a scris:

Da trebuie sa avem trusa si extinctor la noi???:))))....Daca stiam nu ma mai luam la cearta cu atatia politai. Scrie in oug 195/2002 despre chestiile astea ca ar fi obligatorii? Multumesc


oug 195
Art.8. – Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul şi tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate.

Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate.

Faptul ca dvs. in calitate de conducator auto nu aveti cunostinta despre faptul ca sunteti obligat sa aveti in autovehicul trusa medicala si stingator este foarte grav iar sanctiunea este meritata!

Daca le aveati iar la descrierea faptei in procesul verbal se mentioneaza expirarea si art. prevazute sunt 8 si 100/1/13 atunci puteti contesta in instanta procesul verbal intrucat OUG 195 atat in cuprinsul acestor articole face referire la trusa, triunghiuri si stangator OMOLOGATE si nu EXPIRATE.

Daca cele care le-ati avut in masina au termenul de valabilitate expirat depunti ca proba niste fotografii cu ele care sa dovedeasca ca sunt OMOLOGATE, trebuie sa aiba un nr de omologare inscris pe vreo eticheta. Astfel dovediti ca acestea erau omolgate insa in cazul in care nu le aveati deloc in masina nu are rost sa faceti contestatie.

In privinta stingatoarelor legislatia din domeniu prevede verificarea oricarui tip de stingator la 1 an iar termenul de valabilitate al stingatoarelor auto P1 este de 5 ani. Nu am auzit pana in prezent vreun conducator auto care sa isi verifice stingatorul anual.

Din punctul meu de vedere aplicarea sanctiunii conf. art.100/1/13 este nefondata atat timp cat in oug 195 nu se face referire si la termenul de valabilitate ci numai la omologare.

Alte informatii mai gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
cyan, moderator
Puteti sa faceti o plangere contraventionala in care sa solicitati inlocuirea masurii amenzii cu avertisment. Amanarea platii amenzii cat mai mult timp e in avantajul d-voastra. Daca parlamentul da o lege de gratiere/amnistie colectiva :D ? Basca inflatia ! Sigur, puteti alege si varianta sa platiti in 48 de ore jumatate din minimul amenzii... decizia va apartine.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie ... goldieczr goldieczr Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie in lege: 1. Articol prevedere 54/1 OUG 195/2002 Articol sanctionat 108/1/A16 2. Articol ... (vezi toată discuția)