avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi

Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat.
Desigur, problema este ca m-am cam luat in gura cu polistisul respectiv pentru alte treburi, si asa s-a gasit el sa ma sanctioneze.

Avand in vedere faptul ca nu are dovezi/martori ca trusa si extintorul nu au fost valabile, are rost sa contest amenda?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:32, 1 Octombrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

Oliver19 a scris:

Exact asta vreau sa știu, care este temeiul legal atunci când ești oprit aleatoriu in trafic, fără sa comiți vreo abatare doar pentru controlul actelor. Vreau sa știu dacă este legal. Cred ca înțelegi ce vreau sa spui dar dai niște răspunsuri evazive făcând referire la niște texte din lege.

Nu sunt evaziv deloc, am prezentat exact care este textul de lege si varianta la zi a legii. Daca el pare neclar, nu e vina mea, bineinteles. Repet sfatul dat anterior, mergeti in instanta si cereti sa vi se lamureasca "evazivitatea" textului de lege. Sunteti prea convins ca aveti dreptate, asa ca treceti la fapte.
www.avocatnet.ro/articol_435...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Oliver19 a scris:

Sper ca îmi înțelegeți ideea si doresc sa îmi dați răspunsul ca un avocat care tocmai are un client care se confrunta cu așa ceva.
Mulțumesc!

Dvs. nu intelegeti nici macar cum functioneaza acest forum, nu ati citit regulamentul, nu stiti ce sunt alea lumini de intilnire, va mai si laudati ca ati condus pe 3 continente, va pierdeti repetat cartea de identitate, dar dati vina pe marimea portofelului, deja va considerati client acum :))) si nici macar nu cunoasteti formulele de adresare de politete.

Sincer, cred ca din cind in cind, mai trebuie sa va priviti in oglinda.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie ... goldieczr goldieczr Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie in lege: 1. Articol prevedere 54/1 OUG 195/2002 Articol sanctionat 108/1/A16 2. Articol ... (vezi toată discuția)