avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare debit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare debit

am un partener care are o datorie de 55000 ron , exista o varianta "scurta" de a-mi recupera debitul? ...ma refer la insolventa direct...fara notificari, procese , etc(55000 RON...PESTE PRAG)
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:44, 29 Martie 2013
Ordonanta de plata este cea mai rapida procedura de recuperare creante certe, lichide si exigibile.
Si ordonanta de plata presupune ajungerea in instanta, doar ca este o procedura speciala, mult mai rapida. Se refera la "obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, (...) constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insuşit de parţi prin semnatură ori in alt mod admis de lege."

Pentru admisibilitatea ordonantei de plata, exista conditia indeplinirii unei proceduri prealabile, si anume comunicarea unei somatii catre debitor, cu indeplinirea anumitor conditii.

Daca debitorul nu plateste in termen de 15 zile de la primirea somatiei, creditorul poate introduce cererea privind ordonanta de plata.

Pocedura insolventei este departe de a fi rapida. De asemenea, datorita faptului ca valoarea bunurilor firmei aflate in insolventa este limitata, sumele datorate se achita in urmatoarea ordine: datorii catre angajati (daca acestia s-au inscris la masa credala), datorii catre bugetul statului, datoriile catre banci, si, daca mai raman bani, se achita datoriile catre creditori.

Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Semnificatie articol ?!? lilicrin lilicrin Ce relevanta are urmatorul articol Ordonanta nr. 5/2001 Art. 111. - (1) Ordonanta privind somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat cu privire la ... (vezi toată discuția)