avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinti de asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinti de asociatii de proprietari

Cine poate sanctiona sau cui i se pot adresa nereguli facute de presedintele asociatiei de proprietari in legatura cu nerespectarea statutului asociatiei si a legii asociatiilor de proprietari.Sedinte de stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli nu s-au facut de mai bine de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: ARKzad , utilizator 18:32, 8 Aprilie 2013
Reclamati la primarie, asa cum vi s-a mai raspuns.
ARKzad a scris:
Sunt multe asociatii de proprietari in care presedintele face cum doreste si este mana in mana cu comitetul si cenzorul.

Inteleg din mesajul dumneavoastra ca sunteti proprietar a mai multor apartamente situate in asociatii diferite si in toate acestea presedintii isi faca de cap.
Puteti sa deveniti membru in comitetul executiv, cenzor sau presedinte in fiecare din aceste asociatii in care sunteti proprietar si sa le coordonati corect, cinstit si conform legii.

Domnule adriantot si eu deduc faptul ca sunteti presedinte de asociatie de locatari si va deranjat subiectul!.Doresc raspunsuri concrete ce se poate face in asemenea situatii care sunt cunoscute si nu devieeri de la subiect.Nu va suparati.
Nu ma supar de 1 aprilie dar inseamna ca ne-ati pacalit si nu sunteti proprietar in asa multe asociatii conduse numai de presedinti ce inacalca legea.

Acum la cestiune:
Eu am raspuns concret si fara nici o suparare la intrebarile dumneavoastra daca cititi pe prima pagina Duminica, 31 Martie 2013, 14:01.
Dumneavoastra intrebati " Cine poate sanctiona sau cui i se pot adresa nereguli facute de presedintele asociatiei...?"
Am raspuns ca presedintele poate fi atentionat, sanctionat... de comitetul executiv, de cenzor, de adunarea generala, de primarie, de politie...
Iar dv spuneti ca acestea sunt raspunsuri teoretice, ca in realitate..., si-apoi genelarizati neregulile din asociatie ca si cum ati sti ca toti presedintii fac ce doresc...
De-abia aici nu mai pot raspunde serios si la obiect si de aceea am raspuns asa cum ati vazut. Dar revedeti ordinea rasounsurilor si observati ca dumneavoastra ati inceput gluma si nu eu. Si-apoi tot dumneavoastra va suparati!?:closedtopic:
mira55 a scris:

Comisia de cenzori are atributii pe linia respectarii legalitatii in asociatie si verifica orice aspect, inclusiv masurile intreprinse de presedinte. Este adevarat, nu poate si sanctiona!

L nr 230/2007 Art. 33
(1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor, regulilor şi regulamentelor;
b) verifică execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli;
c) verifică gestiunea financiar-contabilă;
d) cel puţin o dată pe an, întocmeşte şi prezintă adunării generale rapoarte asupra activităţii sale şi asupra gestiunii asociaţiei de proprietari, propunând măsuri.

Avand in vedere relatia de subordonare evidenta presedinte de asociatie=factor decizional si cenzor=personal angajat +factor executional, practica demonstreaza ca in cadrul asociatiilor de proprietari nu cenzorul/comisia de cenzori ridica suspiciuni asupra masurilor/deciziilor presedintelui ci in majoritatea cazurilor membrii proprietari
Chiar daca exista suspiciuni,ridicate de proprietari referitor la decizii,activitate financiar contabila -prin acte intentionat intocmite se disipeaza responsabilitatea,astfel incat realitatea instantei demonstreaza ca este dificil a proba responsabilitatea exclusiva a presedintelui de asociatie de proprietari,in conditiile in care acesta isi motiveaza deciziile prin masurile dispuse de catre intreg comitetul executiv...
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)
Contract cenzor si presedinte aurelia231 aurelia231 Daca cenzorul si presedintele fac parte din Comisie ,este necesar un contract ? sau pot veni ca si voluntari in cadrul Asociatiei ? ... (vezi toată discuția)