Cine poate sanctiona sau cui i se pot adresa nereguli facute de presedintele asociatiei de proprietari in legatura cu nerespectarea statutului asociatiei si a legii asociatiilor de proprietari.Sedinte de stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli nu s-au facut de mai bine de 3 ani.
Vreau sa fiu mai concret:
La asociatia de proprietari din care fac si eu parte sunt multe nereguli:
-nu s-au tinut sedinte la inceputul anului pentru stabilirea bugetului pe anul in curs,de mai bine de trei ani.
-in statutul de functionare nu se prevede nimic in legatura cu adunari generale de alegeriAsa ceva nu sa intamplat tot de mai bine de trei ani.(Poate ca presedintele a vrut sa fie ales pe viata!)
-la sesizarile scrise catre presedinte nu se dau raspunsuri iar rezolvarile pe cale verbala creaza scandaluri.
-comitetul este inactiv si nu se ia nici o masura pentru complectarea lui sau alegerea unui comitet nou.-
.-locatarii fac in locuintele lor unele modificari care pot afecta structura de rezistenta si stabilitate a blocului si nu se iau masuri.
Din investigatiile mele situatii similare se intampla si la alte asociatii de proprietar bine inteles ca nu la toate ,acolo unde presedintele asociatiei cat si comitetul presteaza o activitate corecta si cu responsabilitate.
in primul rand va sfatuiesc ca va interesati la furnizori daca asociatia se afla la zi cu plata facturilor. daca aveti datorii e de rau. daca sunteti ok cu datoriile , puteti face sesizare la primarie, puteti convoca adunare cu 20% din proprietari..........
Mai puteti sa va uitati in statutul asociatiei si sa vedeti daca presedintele are durata mandatului precizata. Daca acolo nu apare durata mandatului, inseamna ca presedintele are mandatul expirat si nu are drept de semnatura. Durata mandatului poate fi de maxim 3 ani conform noului cod civil intrat in vigoare.
.. presedintele are mandatul expirat si nu are drept de semnatura. Durata mandatului poate fi de maxim 3 ani conform noului cod civil intrat in vigoare.
Nu cred. Nu pot sa cred ca presedintele a promulgat o asa lege! #-o