Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina?
Caz in cauza:
Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc si am primit adeverinta cum ca pentru autoturismul in cauza nu s-a recuperat taxa auto.
In luna martie 2013 fostul proprietar a primit castig de cauza in instanta pentru recuperarea taxei auto pe care a platit-o in 2010 cand masina a intrat in tara.
Astept sfaturile dumneavostra.
Cu respect, Marius
Peste 3-5 ani nu va mai exista o taxa. Se vor satura si conducatorii nostrii de aceste taxe auto
Peste 3-5 ani vor ramane fara bani dupa alegeri, si prin urmare se vor mari si inmulti taxele, ca sa mai poata unde baga mana dupa ceva "maruntis", ca deja tara e pe duca cu atatea datorii la FMI si BANCA MONDIALA
in aceeasi situatie sunt si eu; in 2012 am cumparat masina care intrase in 2008 in tara si omul platise taxa de mediu sau cum ii spunea atunci; am dat pe ea 4000 de euro cand una neinmatriculata era cam 2500 si acum dupa un an aflu ca omul are dosarul pentru recuperare taxa pe rol aproape gata castigat zice el; deci asta e teapa pe fata sustinuta de legea romana sau cum? eu clar nu pot face nimic pentru ca nu am platit eu taxa si nu am ce bani sa-i iau statului dar din pret va trebui sa las binisor pentru ca cine o cumpara va trebui sa plateasca din nou taxa, nu? intrebarea sau intrebarile mele sunt: pe cine si pentru ce pot da in judecata? pe fostul proprietar pentru inselaciune frauda etc? pe statul roman care i-a dat inapoi niste bani care nu i se cuvin pentru ca deja ii luase de la mine in pretul masinii?? sau sa urmez calea mai putin legala si sa-mi scot banii altfel de la fostul proprietar, mai ales ca masina a fost un fel de mata in sac, cu o gramada de probleme ascunse ....... va rog sa-mi spuneti strict legal ce se poate face! va multumesc anticipat!
Puteti da in judecata si statul si pe fostul proprietar dar in ambele situatii sansele sunt mici de castig(din punctul meu de vedere).
Pur si simplu fostului proprietar i s-a cerut o taxa ilegala la vremea aia, in 2008, asa ca , are tot dreptul sa o recupereze. El nu trebuia sa plateasca acea taxa. Prin contractul de vanzare cumparare el v-a vandut masina banuiesc ca nu aveti vreo clauza in care sa se specifice clar ca renunta la dreptul de a recupera taxa. Si chiar daca era clauza nu stiu daca se poate ingradi dreptul cuiva de isi cauta dreptatea in instanta..
Totusi mai aveti 2 sanse inainte de a apela la varianta mai putin legala.
1. am auzit (poate cineva care stie 100% ne poate lamuri) ca in ultima vreme trebuie sa prezinti actele masinii in original ca sa mai poti recupera taxa (tocmai din motivul asta, sa nu mai poata fi recuperata daca masina a fost vanduta). Am inteles ca nu toate instantele procedeaza asa, dar este o posibila sansa.
2. termenul in care poti sa recuperezi taxa este de 5 ani, deci daca nu se va da sentinta definitiva pana la 31 decembrie anul asta nu va mai putea recupera.