avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare masina,persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare masina,persoana cu handicap

am auzit un zvon cum ca persoanele cu handicap pot inmatricula masini fara a mai plati taxa de prima inmatriculare si cea pentru timbrul de mediu.e adevarat???ce conditii ar fi de indeplinit,pentru ca totusi mi se pare prea simplu ca sa fie adevarat?'
Cel mai recent răspuns: poroma , utilizator 08:10, 4 Aprilie 2013
Potrivit prevederilor alin.(l) al art.2141 din Codul fiscal, asa cum a fost modificat prin OUG nr.l 10/2006,
nu intra sub incidenta taxei speciale prevazute pentru autoturismele si autovehiculele comerciale cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone inclusiv, autovehiculele special echipate pentru persoanele cu handicap.

In ceea ce priveste notiunea de autoturisme special echipate pentru persoanele cu handicap, aceasta este definita la alin. (6) al pct.311 din normele metodologice aferente titlului VII - Accize si alte taxe speciale, aprobate prin H.G. nr.44/2004, modificate prin H.G.nr.1861/2006, ca "reprezentand autoturismele care sunt destinate exclusiv utilizarii de catre aceste persoane"
Problema cu echiparea/daptarea tehnica se constata numai de catre unitatile RAR,care dispun verificare,eventual omologarea adaptarii tehnice,modificarea si completarea in cartea de identitate a autoturismului si in baza proprie de date
In baza documentelor emise de RAR ,autoritatea fiscala dispune beneficierea de facilitatea scutirii de la plata taxei
masina este prevazuta cu cutie de viteze automata...si persoana respectiva are un handicap la piciorul stang,deci nu ar mai trebui sa calce ambreiajul cu acel picior.merge treaba asta cu inscrisul fara taxe sau nu???
imi explica si mie cineva,va rog frumos, daca pot inmatricula o masina cu cutie automata,fara sa mai aduc nici o madificare,pe numele unei persoane cu handicap la piciorul stang fara a mai plati nici o taxa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare gabi4you gabi4you am un copil bolnav cu handicap este pensionat as putea sa inscriu o masina adusa din bulgaria fara sa platesc taxa (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap black_katta black_katta Tatal meu are gradul 2 de handicap (piciorul stang amputat de deasupra genunchiului). As dori sa stiu care sunt sansele sa poata inmatricula (fara a plati ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto pentru persoanele cu handicap larrra larrra Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap grad II permanent (boala: insuficienta renala, tratata prin transplant renal). Posed permis de conducere auto si as ... (vezi toată discuția)