avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate asociatie proprietari

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire....
Locuim de 3 ani intr-un ansamblu rezidential nou format din 4 blocuri, pe aceeasi strada.
Pana astazi nu a existat asociatie de proprietari pentru aceste 4 blocuri.
Astazi am aflat ca a fost infiintata o asociatie pentru cele 4 blocuri doar cu semnaturile proprietarilor a doua blocuri (50%+1) din total numar apartamente din cele 4 blocuri.

Pe doua din cele 4 blocuri eu fost sub 30% semnatari pentru infiintarea acestei asociatii.

Intrebarea mea este daca blocurile unde nu au existat 50%+1 semnaturi sunt obligate sau nu sa faca parte din aceasta asociatie.

Din cate stiu , legea spune ca trebuie acceptul a 50%+1 proprietari ai condominiului. Prin condominiu se intelege un singur bloc sau ansamblul celor 4 blocuri? Mentionez ca fiecare bloc are terenul sau si nu este legat in niciun fel de celalat bloc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mdutan , utilizator 22:21, 2 Aprilie 2013
De acord.
Nu stim exact ce e acolo, dar putem sa ne dam cu presupusul.
De obicei, mai ales la ansamblurile noi construite, limita furnizorului este la strada. Si nu-l mai intereseaza nimic pe proprietatea privata comuna dupa bransament.

Poate @mdutan poate sa vina cu mici lamuriri.
Eventual sa ne dea si noua adresa respectivului complex (ca sa nu faca reclama) si il cautam pe net.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cele 4 blocuri sunt individuale, cu teren aferent fiecarui bloc. Utilitatile sunt individuale la nivel de scara, nici macar de bloc. Cu exceptia apei care se contorizeaza pe fiecare scara separat si se imparte la numarul locatarilor in baza apometrelor personale, nu exista o alta utilitate comuna.
Contract de salubritate are fieccare proprietar in parte cu primaria. Chiar si iluminatul de pe scara este individual. Fiecare apartament are in fata usii un bec alimentat din apartament.
Inclusiv incalzirea pe scara se face cu cate un calorifer alimentar din fiecare apartament.

Practic noi nu prea avem ce sa administram la comun. cu exceptia cladirii (eventuale deteriorari care s-au rezolvat pana acum la intelegere cu vecinii).

La apa rece, de exemplu, furnizorul are un apometru in fata scarii in baza caruia se face facturarea. Contractul aferent acelui apometru este pe numele unuia dintre cei 6 vecini ai unei scari. Furnizorul inregistreaza doar consumul pe acel apometru. In interiorul scarii se imparte consumul in baza apometrelor individuale, "nerecunoscute" de furnizorul de apa...

exista contract individual pe apartament cu funrizorii pentru gaz, electricitate, interner. exista centrale de apartament.

practic nu prea avem nimic la comun.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog,sa ma ajutati!!! aricostel2006 aricostel2006 STAU IN BRASOV,CINE STIE BRASOVUL,LA BLOCURILE VECHI SI AVEM APA LA PAUSAL.IN BLOCUL CARE STAU,SUNT MULTI OAMENI,IN VARSTA.VREO 2 ISTETI :sorry:,MAI ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Pot instala apometre daca nu exista asociatie de locatari ? vr_elna vr_elna Tocmai am achizitionat un apartament care nu are apometre instalate si nici vecinii nu au. Cand am fost sa schimb actele pe numele meu am intrabat daca pot ... (vezi toată discuția)