avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niste "jmecheri"cu pile in primarii s-au prins ca se pot face bani frumosi si din administrarea blocurilor,Si-au facut firmele respective si acum asteapta cuminti legea si vor fi primii la licitatii.Pana sa se dezmeticeasca tovarasii administratori(aici ii dau dreptate lui "undercover")
astia deja administreaza un cartier de blocuri.Nici nu stiu daca sa ma amuz sau sa ma ingrijorez.
Sa nu mai amintim si de viitoarea obligativitate a asigurarii locuintelor, mama ce de comisioane!
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
important este sa respectam legea,sa o aplicam corect.Si..gandind ca un copil..de ce nu am plati noi insine toate datoriile ..ca la e-on electrica gaze,telefon tv,internet,gunoi...?In momentul cand nu ai plati..ti s ar sista furnizarea...da..dar nu s ar mai putea fura ...dela presedinte ..adm la firmele furnizoare...nu ar mai fi pierderi sobsol,diferente mari de apa rece...etc.Pe scara fiecare s ar gospodari cum crede..si credca ar functiona
consider c-ar fi catastrofal.
-nici un out-sider n-ar avea interes decit financiar din acest lucru.
-faptul ca multi administratori au facut speculatii pe cont propriu, fraudind sume imense; a facut ca locatarii sa nu mai aiba incredere in aceste asociatii.
-asocatiile care reprezinta un nr. mai mic de locatari(o scara/maxim doua), au o contablitate mai transparenta si ideea de comfort comun este le unison.
dry
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensionarii actuali vor dispare ca s-or duce si ei la cele vesnice. Dar cene facem cu urmasii , ca devin si acestia pensionari! Sau poate acestia vor fi "minti luminate" si din alt partid.
De scris un proces verbal va fi totusi greu pentru noua generatie , trebuie sa se vina cu ceva nou.
Daca ne-ar administra Primariile am sta elegant la coada si-am plati ca si impozitele. Ei fixeaza cotele prin hotarare a CL si noi platim inclusiv penalizari. Dar putem beneficia de reduceri daca platim in avans. Pe fiecare sacara ar ramane doar o structura simpla : presedinte, administrator, contabil, instalator, femeie de servici ca doar n-or munci cei de la primarie.
Orice sesizare o adresam primarului care acorda si audienta trimestrial. Adeverinta ! Faceti cerere si reveniti vineri, ca joi ajunge in mapa la semnat. Avaria? Trimestrul urmator!
Pun si eu o intrebare.
Daca desfiintam As de propr(pers juridica), cine va face contract cu firmele perfecte de care vorbiti si cum dpdv legal?

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)