avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inselat de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inselat de avocat

Buna ziua.
Ma numesc M.B. si am fost inselat de catre doamna avocat R. I. in anul 2011. Treburile stau cam in felul urmator:
Am avut nevoie de obtinerea unui titlu de proprietate asupta unei suprafete de teren detinuta doar in baza unei chitante de mana. Am contractat un avocat (de serviciu), in speta doamna R. I. cu care am incheiat un contract de reprezentare in valoare de 200 lei. Doamna avocat mi-a perceput suma de 2000 lei insa. A deschis actiunea printr-un proces, au urmat doua termene si apoi s-a inchis procesul. A deschis o a doua actiune fara sa ma consulte si aceasta s-a anulat pe motiv de netimbrare.
In timpul primului proces doamna avocat R. I. m-a contactat ca trebuie neaparat sa ii dau o suma de 3000 lei pentru a plati dumneai taxa de timbru in cadrul procesului. Nestiind care este procedura la momentul respectiv i-am dat acesti bani (3000 lei) dar fara sa am vreo justificare pentru ei. Doamna avocat R. I. urma sa imi ofere ulterior chitanta pentru plata taxei de timbru in valoare de 3000 lei. Acest fapt nu s-a mai intamplat. Doamna avocat nu a platit nici pana acum acea taxa de timbru, nu mi-a mai raspuns la telefoane si nici nu am mai putut sa dau de dansa in vreun alt fel.
Poate cineva sa ma sfatuiasca ce pot face in acest caz pentru recuperarea cumva a acestei sume de bani?
Va multumesc anticipat!!
Pentru a face o reclamatie la Baroul Bucuresti contra acestei doamne avocat este un formular tip sau trebuie completata o sesizare ?

Va multumesc anticipat!!
Adresati un memoriu prin care aratati situatia de fapt, atasati si ceva acte din dosarele respective. Solicitati totodata informatii despre cauza excluderii si daca avea sau nu asigurare profesionala de raspundere. Solicitati si indrumari cu privire la rezolvarea acestei situatii. Nu aveti un formular tip. Lasati toate datele dvs de contact.
Va multumesc
Folositi ambele adrese de email

Baroul Bucuresti si U.N.B.R.:

sesizari@baroul-bucuresti.ro, unbr@unbr.ro

[ link extern ]

[ link extern ]

1) Sunteti absolut sigur ca nu ati avut un martor de fata cand ati dat banii?

2) Daca angajati un alt avocat, nu va grabiti sa il angajati, selectati mai atent, chiar ca va trebuie un avocat deosebit, numai un avocat bun accepta un proces contra altui avocat, un avocat bun nu o sa puna problema banilor inaintea interesului dvs. si a dreptului de a va alege liber avocatul care considerati ca merita banii respectivi, fara sa va grabeasca sa luati o hotarare brusca si grabita.

Angajarea avocatului este mai complicata decat tot procesul.
Nu credeti ca trebuie sesizat parchetul? Cum poate fi depistat un raufacator daca nimeni nu face o sesizare? Daca la procuratura ajung mai multe astfel de plangeri, se fac conexiuni si poate doamna, sau oricine altcineva nu mai are curaj sa repete, sau chiar ajunge sa plateasca.
Si eu cunosc o dna R cu astfel de naravuri (vreau sa spun, care nu face chiar nimic, nu vorbesc de pierderea procesului). Altfel, sunt defavorizati ceilalti avocati, caci, omul ori renunta la a-si cere drepturile, ori merge singur si chiar daca nu castiga, nici nu pierde bani!

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Avocat sau impostor MihaiStanescu1 MihaiStanescu1 Neata. Am si eu o problema care ma apasa foarte tare pe suflet. Avem un apartament cu 3 camere si am avut niste probleme cu intretinerea. Am fost in ... (vezi toată discuția)
Avocat care nu m-a reprezentat leorot leorot buna seara, am fost implicat intr-un proces prin care am contestat o amenda in valoare de 12.000 lei. am angajat un avocat,pe care l-am platit cu 1000 lei, ... (vezi toată discuția)