avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta plata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta plata taxa auto

Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 16:21, 26 Iunie 2013
Poti sa detaliezi putin te rog? Cum ai facut cu trezoreria? La sectorul 5 stie cineva cum sta treaba? Nu mai pot da ma duc inca odata degeaba la ei.
Multumesc mult!
Eu n-am rezolvat pentru ca e leasingul implicat. Leasingul a achitat taxa, ei pot scoate adeverinta. Daca tu ai achitat taxa, te duci frumos la trezoreria la a carui sector s-a facut plata cu copia chitantei si le soliciti sa iti dea confirmarea ca banii au intrat in contul lor. Tipa de la ANAF sector 3 avea o astfel de adeverinta scoata de o PF (se da pe loc, dar cred ca e de stat la coada).

asta ca sa scurtezi drumul "normal" in care ANAF-ul cere chitanta, intreaba el trezoreria si trezoreria raspunde... Asa, pe calea lunga eu dupa o saptamana n-am niciun raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
cristiana_h, utilizator
cu adeverinta in dinti si copia chitantei te intorci la ANAF si iti scrie tanti adeverinta care te intereseaza
Problema mea este ca nu eu am platit taxa.. La una dintre masini s-a platit in Fetesti, iar la cealalta in Galati. Eu fiind al 4-lea, respectiv al 2-lea proprietar in tara. In cazul acesta ce este de facut? Maine ma duc la ei, sa ii intreb ce si cum, ca am inteles ca la unele sectii nu se cere dovada platii.
la 3 vor sigur ca e afisul pe usa... cineva mai sus zicea ca merge si fara...
Daca nu si nu (copia chitantei o ai?) astepti ok-ul trezoreriei fetesti, ploiesti, etc.... Bucurestiul centralizeaza si solicita de peste tot.
Mie mi-au zis ca poate dura 3 zile sau 3 saptamani... Pai zic, cum asa? Pai uite-asa... ca unele confirmari trebuie sa vina din tara.... pentru cei din Cluj, Timisoara, etc.
La noi nu e cazul, dar tot a trecut o saptamana degeaba

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)