avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta plata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta plata taxa auto

Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 16:21, 26 Iunie 2013
Astazi am ajuns si eu la ANAF Sector 5. Mi-au umplut ziua de fericire!
Ajung la ANAF, obisnuit ca in alte dati, ma apuc sa explic situatia. La care tipul de acolo ma intreaba: acum cat timp ati depus cererea? Si ii spun ca acum aproximativ o luna, ca nu mai stiam exact. Mi-a cerut CNP-ul, a verificat si mi-a dat vestea cea mare: A, pai au iesit de ceva timp. Le cauta prin registratura, ma pune sa semnez cum ca am primit adeverintele si nici macar nu a intrebat nimic despre vreo copie dupa dovada platii. Asadar, astazi, dupa o luna de stres, am plecat fericit de la ANAF cu cele doua adeverinte care dovedesc nerestituirea taxei auto. Se pare ca le-a venit mintea la cap celor de la Sectorul 5.
Astazi m-au sunt si pe mine de la sectorul 3 ca a ajuns ok-ul de la Trezorerie si pot ridica maine adeverinta... Nici nu mai am energie sa ma bucur, si nici nu-mi vine pana nu vad eu hartiuta cu ochii mei. Da, pe bune, doua bucati tre sa fie? Adeverinta ca ce si ca ce? Ca eu stiam de doar una....
Doar una este, la mine era vorba de doua masini, implicit de doua adeverinte. Cu siguranta va veti bucura atunci cand o veti avea in fata ochiilor.
Vouă nu v-au cerut identificarea RAR ? Mie au spus că trebuie să treacă cei de la RAR emisiile CO2 și să am identificarea.....deci, adeverința e la ei dar nu o dau decât dacă le trimit copie carte iar....
Discuție cu lucrătorul
-Lucrător ANAF: nu vă putem elibera adeverința pentru că nu aveți identificarea RAR, nici nu trebuia s[ primim cererea
-Eu: păi am programarea abia vineri, 19.04
-L: a, păi nu veniți așa târziu că nu o mai eliberăm
-E: fac cerere pentru alta, și tot dumneavoastră picați aiurea pentru că cei de la Pitești or să spună că au trimis deja o adeverință
-L: nu puteți face 2 cereri
-E: nici nu am făcut în mod legal dacă nu trebuia să o acceptați fără identificare
-L: haideți, că așteptăm atunci, să nu rezolvăm aiurea că o să părem noi neserioși față de cei de la Pitești.

Acum, nu putea să spună de la început să fac identificarea?Că nu era o problemă, și nici nu e, dar nu pot să merg la RAR când vor cei de la ANAF pentru că oamenii au niște programări!
La noi n-a fost necesara... Noi am facut-o ca ultim pas spre rezolvarea instrainatii, inainte de a ne anunta cei de la politie de imbecilitatea de adeverinta. Deci nici gand sa trebuiasca la ANAF asa ceva. La noi a fost pura intamplare ca am facut-o inainte, ne-o solicita la politie, nu la ANAF...

Unde le scrie alora ca au nevoie de identificare la ANAF? Mare e gradina, zau!

La Bucuresti merge repede, programare online azi, te duci maine dimineata si intr-o ora ai scapat... Dar chiar si-asa... poate va arata foaia A4 pe care are el la acte necesare autentificarea aia...

Adeverinta se refera la taxa de prima inmatriculare/poluare sau cum dracu i-o zice, LA O TAXA PLATITA.... CE TREABA AU EMISIILE DE CO2 ALE MASINII IN ELIBERAREA ADEVERINTEI?

"Pe mine m-au sunat și mi-au zis că a venit adeverința dar nu o eliberează pentru că nu am identificarea rar făcută
"
- pai mersul normal e oricum RAR-ul pentru urmatorul pas inainte de politie... luati RAR-ul si i-l dati domnului de cap pana va da adeverinta. Si aici se vor termina toate...

Si apropo, eu logica unei a doua cereri o vad asa... o las (eventual impreuna cu RAR-ul imbecil facut) iar tu o eliberezi imediat, pentru ca ok-ul de la trezorerie exista deja din dosarul anterior. Cand vor invata astia sa foloseasca cum trebuie informatia? Ok-ul a venit de la pitesti pentru masina, nu pentru cererea x sau Y....
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
cristiana_h, utilizator

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)