avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare in sistemul de pensii- PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare in sistemul de pensii- PFA

Pentru PFA fara venituri, se poate incheia contract de asigurare in sistemul de pensii? Daca da, se plateste lunar la nivelul sumei asigurate, de la data incheierii contractului, sau se tine cont ca veniturile sunt < 25% venitul brut?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:14, 19 Noiembrie 2013
Da, veti declara venitul pentru care va asigurati si veti plati la nivelul sumei asigurate.
Venitul pentru care va asigurati nu poate fi mai mic de 778 de lei (35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat - 2.223 lei), dar nici mai mare de 11.115 lei (echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat).

Cititi acest articol :
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la pensie pentru pfa deaconu deaconu daca din activitatea desfasurata pe baza de pfa, inregistrez un venit lunar de 7000lei, pot sa-mi aleg intre minim si maxim impus suma pentru care sa ma ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale Dr_Cristina Dr_Cristina De la obtinerea licentei de medic pana la sustinerea examenului de rezidentiat si angajarea ca medic (ian.2014) ce drepturi si obligatii sociale am, ce acte si ... (vezi toată discuția)
Pfa - baza lunara de calcul pentru contributia la pensii ipi ipi Buna ziua, Stiu ca venitul declarat ca si baza lunara de calcul pentru contributia la pensii \\"nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut ... (vezi toată discuția)