avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri

buna ziua.
caut sfaturi in legatura cu o probelema delicata. e vorba da casa parintilor mei si anume. in actele casei figureaza un imobil si anexe cu o curte de 10 ari, insa in realitate curtea are 17 ari. cei 7 ari parintii ii pastreaza de cand au construit casa acu 43 de an. dupa revolutie cand s-au dat pamanturile inapoi proprietarilor, parintii mei au facut o intelegere care a precedat si un schimb de terenuri cu proprietarul pentru a pastra si cei 7 ari in plus. intelegerea a fost verbala si dureaza de 21 de ani.
problema e ca proprietarii au decedat si e posibil ca intelegerea sa nu se pastreze in continuare.
exista vreo sansa ca parintii sa poata deveni proprietari peste cei 7 ari?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:44, 6 Aprilie 2013
Uzucapiunea de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu act de mana valentinainna valentinainna In urma cu 40 de ani o casa si 10 ari din totalul de 17 ari au fost vanduti cu chitanta de mana.In 2002 s-a eliberat titlul de proprietate pentru casa si cei ... (vezi toată discuția)
Intabulare raducu23 raducu23 Buna ziua, Incep prin a va prezenta cazul. Parintii mei locuiesc de 46 de ani intr-o casa. Aceasta casa a fost construita pe un teren primit si pe care ... (vezi toată discuția)