avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont 300 - am omis o factura !
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont 300 - am omis o factura !

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns, am omis la declararea lui 300 o factura cu TVA colectat, factura din 2012, mai pot reface acel decont sau introduc la Regularizari taxa colectata la sfarsitul lui martie 2013???
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 18:34, 10 Aprilie 2013
Corectia privind omiterea sau adaugarea unei facturi eronat, in decontul de TVA, se face prin completarea sumelor respective, la regularizari, in decontul curent.
Multumesc frumos pentru raspuns insa ce vreau sa mai stiu, am inteles ca trebuie sa mai fac si o cerere catre finante pentru rectificarea decontului de tva? Factura pe care am omis-o este facuta in luna dec 2012, iar eu abia acum am observat ca nu am inregistrat-o! Facturierul respectiv a fost uitat intr-o masina!
Multumeesc anticipat!
De regula, omiterea inregistrarii unei facturi se corecteaza prin decontul curent, la rubrica "regularizari", caz in care nu se depune cerere de corectie.
Cererea de corectie a erorilor materiale (insotita de jurnalele initiale si cele corectate si alte documente solicitate de ANAF) se depune numai atunci cand decontul ce se doreste a fi corectat contine greseli privind completarea propriu-zisa (spre ex: se omite bifarea vreunei casute, se omite completarea unei rubrici, se completeaza gresit suma achitata in perioada precedenta...sau alte greseli privind completarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)
Decont 300 eronat viorica bulzan viorica bulzan Ce documentatie trebuie sa fac la fisc pt rectificarea decontului 300 in trim III 2012 MULTUMESC MULT (vezi toată discuția)
Decl 300 Amrinela Amrinela Buna, in luna ian.2012 am transmis eronat D300, am omis sa completez randul 17.1 si 27.1 si nu am corelatie cu D394, cum pot corecta? Multumesc! (vezi toată discuția)