avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de tainuire - din ce grup infractional ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de tainuire - din ce grup infractional face parte?

Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati din ce grup face parte infractiunea de tainuire? Stiu ca din 2014 va face parte din acelasi grup ca si favorizarea infractorului, respectiv < infractiuni contra infaptuirii justitiei> , dar acum este din < infr. contra patrimoniului sau demnitatii> ?

Multumesc!
Fatima
Cel mai recent răspuns: Catalin CCAA , utilizator 16:43, 19 Decembrie 2018
Gresiti doamna... Nu este asa. Au fost abrogate iar apoi au fost reintroduse la loc de catre Curtea Constitutionala. Intrebatii pe colegii dvs. Cu siguranta imi vor da dreptate. Ceea ce sustineti dvs. s-a intamplat candva prin 2006-2007. Am si eu acasa Codul penal actualizat pana in 2011 si capitolul cu infractiuni contra demnitatii este pus la locul lui. Nu am auzit sa se fi rescos din nou... Poate ati putea sa si argumentati prin indicarea legii de abrogare, asa cum cer colegii dvs. moderatori ca atunci cand afirmam ceva sa si argumentam.

Cu stima.
[ link extern ]

PENTRU ACESTE MOTIVE,

In numele legii,

DECID:


Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in sensul ca:

Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare.

Obligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 18 octombrie 2010

LuchianSeb, v-aş ruga să ne mai contraziceţi şi nici să ne faceţi să ne pierdem timpul .Dacă aveţi vreo tangenţă cu dreptul , atunci ar trebui să ştiţi aceste lucruri.Dacă nu averţi nicio tangenţă, ci doar doriţi să ne contraziceţi pe noi , vă rog să vă găsiţi altă ocupaţie. Mulţumesc.
Eu ma bucur ca in cele din urma ati si argumentat cele spuse, ca de altfel asa este normal.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Care este pedeapsa pentru tăinuirea unei crime?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Catalin CCAA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Tainuirea in paguba patrimoniului calin felicia calin felicia In noul cod penal 2010 ce articol de lege se refera la tanuirea unei fraude in paguba patrimoniului? (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima corina1990 corina1990 buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)