avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa de redactare Act de Adjudecare, abuziva sau nu...
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa de redactare Act de Adjudecare, abuziva sau nu...

Bun ziua,
tot respectul pentru munca de lamurire, pe care o presteaza aici o gramada de specialisti, total benevol, din pasiune si dorinta de sustinere a oamenilor si a cadrului legal.

Ma intereseaza o parere in ceea ce priveste o taxa de redactare Act de Adjudecare, perceputa de catre mai multi executori din Ro.

Am cumparat un imobil, prin aceasta procedura speciala, iar la final m-am trezit cu un cost de 300 de lei, justificat in acte, pentru redactare. Nu ar fi o mare problema, insa am un mare disconfort in ceea ce priveste principiul. Cum adica 300 de lei pentru a redacta doua pagini?! pai ce ma faceam daca erau vreo 50 :) !!

Cat de legal este sa se procedeze in acest mod si care ar fi actiunile, pe care le-ati recomanda, in sensul de a face ceva, pentru a mi se returna banii. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt disperat dupa bani, insa cred ca unii executori mizeaza pe ignoranta si pasivitate, eu nu sunt pregatit sa stau capra, daca se poate, vreau sa fac ceva.

Ma gandeam sa fac o cerere la OPC pentru taxare excesiva... Cumva trebuie sa existe o metoda, cu ajutorul careia, sa se reglementeze, costul maxim de redactare a doua pagini, mai ales in situatia in care nu ai de ales, se subintelege ca nu se poate merge in alta parte pentru a gasi o secretara mai ieftina.

tot respectul!
Cel mai recent răspuns: floraur , utilizator 09:20, 11 Aprilie 2013
Jocandi Causa a scris:

Daca mai sunteti in termen puteti face contestatie la executare.


Asta doar daca vreau sa-mi tai craca de sub picioare. Ma intereseaza sa intabulez repede si nu am degand sa fac vreun pas gresit. Debitorul nu a facut contestatie, sa ma bag in seama si sa mai obtin vreo anulare a executarii? :)
Pai nu aveti cum sa obtineti asta, cel mult se anuleaza pv-ul de consemnare cheltuieli de executare, pentru ca asta veti contesta, nicidecum actul de adjudecare.

Uneori mai gandim si noi, nu va dam solutii care sa va dezavantajeze. Poate ca nu ne iese de fiecare data, dar incercam.
Multumim pentru intelegere!
no offence, nu o luati personal...
ma gandeam ca e o cale mai usoara, e destul de greu sa merg pana in Rm Sarat unde am cumparat, e si mai dificil sa ma duc prin tribunal pe acolo.
Nu m-am suparat deloc. Era o gluma doar.
Puteti trimite actiunea prin posta, si sa cereti judecarea in lipsa. Fiind o contestatie las o executare inceputa pe vechil cod, se va aplica acelasi vechi cod si la contestatie, deci cere judecarea in lipsa, pe prevederile art. 242 C pr civ.
Nu cred insa ca merita sa faceti contestatie, pentru asa o suma.
Si nici plangere penala, sa nu-l suparati. :)
Daca ii veti pune in vedere executorului aspectele legale privind cheltuielile de executare si ii veti solicita sa va indice un temei legal in baza caruia va poate obliga pe Dvs. in calitate de adjudecatar sa suportati aceasta cheltuiala de executare, probabil va fi dispus si sa renunte sa va solicite aceasta suma.
Are posibilitatea, totusi, sa emita un pv de completare la cheltuieli/onorar, iar la distribuirea sumelor realizate prin exeutarea imobilului, sa-si distribuie din pretul de adjudecare si aceasta cheltuiala.
Cert este faptul ca acestea nu cad in sarcina Dvs., insistati in prima etapa "amiabil" in acest sens si va renunta.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
DoinaDMM, utilizator

Alte discuții în legătură

Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)