avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bilet la ordin refuzat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bilet la ordin refuzat

buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii
daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? si cum imi recuperez banii?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 20:58, 12 Aprilie 2009
Conform DECIZIEI NR. 4/19.01.2009 a ICCJ biletul la ordin, cambia si cecul se investesc cu formula executorie pentru a fi puse in executare.
Cambia si biletul la ordin desi au valoare de titluri executorii este necesara investirea lor cu formula executorie.
Art.61 alin.3 din Legea nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin raportat la art. 106 alin1 din acelasi act normativ , precizeaza ca instanta competenta pentru a investi aceste inscrisuri cu formula executorie este JUDECATORIA.
Mergeti la un executor judecatoresc si cereti punerea in executare a acestui bilet in baza unui contract de executare. Acesta va solicita relatii de la Directia de Taxe si Impozitele locale cu privire la bunurile mobile si imobile ale debitoarei. Daca aveti noroc si are in patrimoniu bunuri imobile care nu sunt ipotecate puteti inscrie ipoteca pe acestea la cadastru in baza biletului la ordin investit cu formula executorie, iar mai apoi executorul judecatoresc poate trece la vanzarea acestora , pentru a va recupera prejudiciul creat. Asa se procedeaza la Giurgiu.
SUCCES
Executati B.O prin intermediul unui executor judecatoresc, dupa ce se investeste cu formula executorie.
Procedura insolventei este de durata si exista riscul sa nu va alegeti cu mai nimic , daca exista mai multi creditori.
Binenteles si creanta trebuie sa fie peste 10.000 Ron.
Biletul la ordin refuzat trebuie investit cu formula executorie, inainte de a va adresa executorului judecatoresc.
Daca valoarea debitului este mai mare de 10000 RON, va puteti adresa cu o cerere de deschidere a procedurii falimentului Tribunalului de la sediul debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare insolventa debitorului vs executare silita smart accounting business srl smart accounting business srl Buna seara! Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca voi fi ajutata de specialistii de pe acest site, care de multe ori m-au lamurit in spete grele: am ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat la plata ionela27 ionela27 Care este procedura executarii silite in cazul unui bilet la ordin refuzat la plata pt lipsa disponibil?Ce alte posibilitati mai are un creditor pt a-si ... (vezi toată discuția)