avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executorii fiscali din institutii care nu sunt ...
Discuție deschisă în Executare silită

executorii fiscali din institutii care nu sunt subordonate ministerului finantelor

Va rog sa-mi spuneti care este textul legal care reglementeaza dobandirea calitatii de executor fiscal pentru persoanele care nu sunt angajate la ANAF. Precizez ca exista institutii publice (altele decat ANAF) care in regulamentul de organizare si functionare prevad ca angajatii care au atributii in activitatea de executare silita sunt imputerniciti in fata debitorului si a tertilor prin legitimatie speciala de executor fiscal. Or, conform Ordinului ANAF nr. 781-2007, executorii fiscali sunt persoane angajate in cadrul compartimentelor de specialisti de la nivelul unitatilor fiscale teritoriale subordonate Ministerului Economiei si Finantelor - Agentia Nationala de Administrare Fiscala (art. 2 din Ordinul 781/2007).
In aceste conditii, cum pot unii angajati ai altor institutii decat cele subordonate Ministerului Finantelor (de exemplu din institutii subordonate ministerului mediului sau ministerului muncii) sa dobandeasca calitatea de executor fiscal? Ce act normativ reglementeaza aceasta situatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 14:36, 28 Noiembrie 2013
asa este. sunt primarii care nu au personal abilitat pentru efectuarea procedurii de sechestru . se da dispozitia primarului pentru constituirea comisiei de sechestru si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor fiscal bgeorgeta bgeorgeta ce studii trebuie sa aiba un executor fiscal? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Sanctiuni nerespectare omf 1969/2007 scarlet scarlet Ce sanctiuni pot fi aplicate unei persoane juridice care tine contabilitatea in partida simpla si nu respecta prevederile omf 1969/2007? Si cine le aplica? (vezi toată discuția)