avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SC - activitate secundara toate codurile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SC - activitate secundara toate codurile Caen, legalitate

Buna Ziua,

Vreau sa-mi infiintez o societate comerciala (S.R.L.) si doresc sa-mi trec in actul constitutiv intregul cod caen. Stiu insa ca sunt anumite activitati care necesita autorizatii speciale pentru a putea fi desfasurate. Cum sau unde pot afla care sunt aceste coduri (activitati), pentru a le putea exclude din lista, ca apoi sa nu am probleme la registru in momentul depunerii dosarului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelg7 , utilizator 19:18, 6 August 2022
Buna ziua!
Nu cred ca gasiti o astfel de lista....
Singura cale este sa cititi tot codul CAEN (chiar doriti sa treceti toate codurile de acolo??) si sa le eliminati pe cele care instinctul spune ca nu merge....
ONRC nu interzice autorizarea anumitor coduri doar pt ca este nevoie de autorizatii speciale ulterior, mai sunt si alte conditii de care in cont: de ex. nu puteti pune coduri din categoria unitati de invatamant daca printre actionarii firmei nu se regaseste un profesor cu nu stiu ce grad si nu are vechime nu stiu cati ani, nu puteti pune coduri din categoria 91 daca nu sunteti muzeu sau biblioteca, nu puteti pune din categoria 92 (aia cu jocuri de noroc) daca nu aveti un statut aparte si nu aveti aprobare pt a intra in acest domeniu, nu puteti pune coduri de unitati medicale/ farmacii daca printre actionarii firmei nu se regaseste medic/ farmacist, in general nu prea puteti sa ii faceti concurenta statului, asa ca daca o activitate o face statul....nu prea mai aveti loc :)
Paradoxal, cea mai simpla si ieftina cale ar fi sa va intocmiti actul constitutiv pe care il doriti si sa va duceti la ONRC sa depuneti actele. Cei de acolo va vor inapoia documentatia si va vor pune sa modificati actul constitutiv si sa eliminati din el.....lista cu codurile interzise :D Astfel faceti rost si de lista pe care o doreati si poate o faceti si publica :)
O alta solutie este sa apelati la serviciul de consiliere juridica al ONRC. Daca nu ma insel o consultatie costa undeva la 15 - 20 lei si cu siguranta ei stiu ce se mananca la ei in curte....
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Găsiţi aici lista activităţilor care se desfăşoară sub condiţie şi care nu pot fi incluse în actul constitutiv decât cu autorizaţii emise în acest sens [ link extern ]
Aceste activităţi, dacă nu le desfăşuraţi, nu le înscrieţi în actul constitutiv.
m-am lamurit prin alte surse :P...multumesc celor ce au incercat sa ma ajute
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
LaurentiuBC, utilizator
Daca sunteti deosebit de amabil, puteti sa insirati codurile CAEN pe care le-ati exclus din actul constitutiv (banuiesc ca nu sunt f f multe)? Multumesc!
pentru o societate comerciala nou infiintata, in speta un SRL nou ,nu exista o serie de activitati ce nu se pot regasi in actul constitutiv. Pe site-ul registrului comertului gasiti o serie de astfel de activitati interzise ca si SRL-D( SRL- Debutant)

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu caen din grupele 64,66 HIDEaNdSEK HIDEaNdSEK Buna ziua , am depus la ONRC dosarul pentru infiintarea unui SRL in care obiectul principal de activitate este CAEN 4791. Dar as dori , ca din profiturile ... (vezi toată discuția)
Dosarul pentru onrc Iulianarudu Iulianarudu Bună seara ! Va rog frumos ajutați-mă nistiu ce trebuie completat la dosarul pentru onrc . Am primit acest răspuns și nu știu ce mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti cate coduri CAEN sunt permise legal ptr a fi trecute in Actul Constitutiv al unei firme SRL pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)