avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE mama vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE mama vitrega

BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA
Tatal meu a murit, in urma lui a ramas:
-o casa ( la tara )
-un apartament
-o masina
-si niste pamant mostenire (de la parinti lui, decedati si ei )
Casa , apartamentu si masina sunt dobandite in timpul casatoriei cu mama vitrega, casa este construita pe terenul pe care tata il avea ca mostenire de la maicasa (bunica mea ) care a decedat si ea .Mama vitrega mai are doi copii din alta casatorie care sunt trecuti pe numele lui tata de familie '' rotaru '' inca de la varsta de 14 ani cand ei si-au facut buletine .
1 -As vrea sa stiu ce drept am eu la masa succesorala ? (cat la suta, sau in ce proportie )
2 -Ce drept au frati mei vitregi la avere si daca ei mostenesc si pe tata dat fiind faptul ca sunt pe numele lui de famile ?
3 -Ce cota are mama vitrega din intrega avere ( cat mosteneste ea ) ?
4 -La succesiune mama vitrega poate sa ceara partea ei si pe pamantul pe care tata il mosteneste de la parinti lui ?
5 -Si daca eu ca singur fiu de sange al tatalui meu am dreptul la pamantul pe care tata il avea de la parinti lui ( bunici mei ) ?
6 - Daca apartamentu este trecut pe mama vitrega rotaru maria inseamna ca are numai ea dreptu , apartamentu este cumparat in 2002 cu bani trimisi de tata din strainatate ea s-a casatorit cu tata in 1998 -2000( nu stiu sigur) ?
7 -in cat timp trebuie sa fac succesiunea asfel incat eu sa nu perd dreptul la mostenire , am auzit ca la 1 an de la data decesului tatalui ?
8 -se poate ca tata sai fi trecut pe frati mei (vitregi) pe numele lui fara sai adopte sau infieze ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
rotarualin, utilizator
acum am inteles
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)