avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Clauza la capitolul modificarea/rezilierea contractului
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Clauza la capitolul modificarea/rezilierea contractului

Cum se interpreteaza acest articol din contractul propus de catre AC?
"Achizitorul poate să renunţe definitiv la achiziţia de cantităţi parţiale de produs, cu condiţia notificării furnizorului cu minim 10 zile înainte de termenul de livrare."

Nu este clauza obligatorie in contract, dar data fiind valoarea investitiei initiale, aceasta clauza poate speria anumiti ofertanti!

Sunt situatii clare, de forta majora, la care face referire acest articol (nu sunt mentionate in contractul - model) sau AC poate renunta definitiv daca nu mai vrea de ex sa achizitioneze bunurile.

Este o intrebare de principiu: daca AC renunta, cum isi recupereaza ofertantul investitia?

Ce ziceti?
Nu stiu despre ce produse este vorba, dar AC poate spune ca termenul de livrare nu este neaparat conditionat de termenul de productie, majoritatea tipurilor de produse putand exista si pe stoc.
Tineti-ne la curent.
Sunt niste masini care necesita asamblare.
Ideea era ca timpul necesar asamblarii este de minim 90 zile pana in 120 zile.
Desigur ca ofertantul incepe sa isi asambleze piesele dupa ce stie ca este castigator, nu asteapta ordinul de livrare.
Problema este ca in contractul initial AC nu mai poate renunta la comanda dupa transmiterea ordinului de livrare (acesta din urma este trimis cu 30 zile inainte de livrarea efectiva)

Investitia facuta initial pentru asamblare s-ar dovedi inutila, nu?

Am cerut modificare clauza de contract si am obtinut 90 zile. AC a cooperat.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare clauze abuzive contract cadru licitatii publice. catalinvld catalinvld Urmeaza sa particip la o licitatie publica si am primit cand am solicitat caietul de sarcini si contractul cadru care contine niste clauze abuzive si care pot ... (vezi toată discuția)
Achizitii seap csales csales Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare referitoare la noua lege a achizitiilor publice: In momentul in care se finalizeaza o ... (vezi toată discuția)
Incetare contract - refuzul inserarii clauzei de aprovizionare exclusiva btg btg Buna ziua tuturor! Revenim pe avocatnet cu o discutie legata de un contract de livrare a unor produse pe care firma noastra il are incheiat cu un furnizor ... (vezi toată discuția)