Am avut o relatie cu un cetatan italian din care avem un copil. In urma neintelegerilor ne-am separat.Eu mi-am luat alta gazda unde am plecat cu copilul de 4 luni.Nu i-am zis unde ma duc pentru a-mi proteja fetita, familia si pe mine. I-am zis avocatului sau, ca eu ma duc cu fetita intr-un loc public si il las s-o vada de cite ori va fi necesar pina la proces, unde ne va fi stabilit un program strict de vizita. Pe data de 3.04.2013 m-a sunat avocatul lui si mi-o zis sa fiu cu copilul la ora 16-00 intr-o cafenea din oras. Mentionez ca-s studenta si pe parcursul orelor statea mama mea cu fetita. M-am prezentat cu copilul la ora stabilita. Acolo erau si parintii lui intr-o parte , si-n alta era el cu avocatul. M-am apropiat si i-am dat fetita in brate tatalui ei, el mi-o zis ca se da s-o vada si parintii lui. In acelasi timp, avocatul m-a chemat la masa sa-mi arate nu stiu ce proces verbal. Nu a durat nici 2 minute, ca eu cind m-am intors , ei fugisera cu fetita mea numai de 4 luni. Am alertat politia, am inceput sa pling, avocatul s-a facut ca nu stie unde-s ei si asa s-au inceput problemele. Peste tot mi se spune, ca-i tatal copilului si sa asteptam hotarirea instantei de judecata.Sa am rabdare si liniste pina atunci. Cum pot avea eu liniste cind copilul meu de atitea zile nu-i cu mine, ca era inca dependent de laptele de la sin.Unde-i dreptatea in lumea asta, sa i se incalce copilului dreptul de a sta la sinul mamei la o asa virsta frageda? Cei de la protectia copilului au fost la el si au zis ca copilul este bine ingrijit de mama lui( bunica paterna) si ca are conditii bune. Dar poate oare un copil de 4 luni sa decida ca acolo ii este bine? Ei ma ameninta ca ma distrug, ca-mi iau copilul si-l duc in Italia si n-o sa-l mai vad, dar avocatul lor imi zice ca de ce eu nu vreau sa le dau o procura sa ia fetita in Italia numai s-o boteze si mi-o aduc inapoi. Eu ii stiu pe acesti oameni , de asta am fugit de acolo si am venit in Romania sa nasc, si la ce folos, ca nimeni nu ma ajuta.Pentru Dosarul depus cu Ordonanta presedentiala nu s-a stabilit termenul inca.E ceva de groaza. Ei se lauda ca au bani si-i cumpara pe toti din Romania, asta sa fie cauza de mi se inchid asa usile, peste tot? E oare o problema ca is studenta si am o fetita? Ea era motivatia mea de a merge mai departe dupa calvarul care l-am trecut cu acesti oameni. Sfatuiti-ma ce sa mai fac, unde sa ma mai adresez ca sa-mi pot recupera fetita?
Trebuie sa adoptati metodele lui. Cu cinstea si legalitatea, copilul dvs. este lipsit de laptele matern.
Sunati dimineata la Bucuresti, la minister.
Exista si "telefonul copilului", sunati si acolo.
Raspunsul celor de la Directia Protectia Copilului:
Stimata doamna,
Exprimandu-ne regretul pentru situatia dificila cu care va confruntati, va informam ca in cazul prezentat de dumneavoastra, singura institutie care se poate pronunta este instanta judecatoreasca (conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului si ale Codului Civil "orice neintelegere intre parinti cu privire la exercitarea autoritatii parintesti se solutioneaza de catre instanta"). Prin urmare, demersul inceput este cel bun, respectiv ordonanta presedintiala.
Ceea ce va recomandam este sa nu ii dati acordul pentru iesirea din tara, pana cand nu aveti o hotarare judecatoareasca prin care sa fie stabilit modul de exercitare a autoritatii parintesti asupra copilului de catre cei doi parinti.
Doamna, in ordonanta presedintiala hotararea se poate lua in aceeasi zi, intampinarea nu e obligatorie, procedura de citare, daca o considera judele necesara, poate fi rapida... lasati cele 25 de zile, ce spunea cererea dv.? Ca nu inteleg de ce anume nu s-a intamplat nimic atata timp.
Catre Directie solicitati o investigatie privind conditiile in care este ingrijit copilul, nu sa vi-l returneze.
Nici acum nu s-a pronunțat data procesului. Copilul degraba împlinelte 6 luni și eu nu l-am văzut. Am dat raspuns și la cererea lor, mi so cerut să-i traduc în italiană, i-am tradus, dar nici pînă acuma nu am nimic clar. Tatăl copilului în continuare mă amenință că-mi ia copilul,
să mi-l scoată într-un loc public să-l văd nu vrea categoric.Imi propune foarte insistent să mă duc la el în apartament să văd fetița. Acolo el șade cu părinții lui și eu mă tem să mă duc. Imi scriu mesaje, că eu n-am inimă că nu mă duc să văd fetița, Dar eu sufer foarte mult că n-o pot vedea. Iam văzut pe toți trei întîmplător și ei au fugit cu copilul și mi-au scris prin avocatul lor , că ei au insistat să-mi arate fetița, dar eu n-am vrut să stau cu ei de vorbă. Eu n-am martori și simt, că ei prin minciunile lor au să cîștige procesul. Avocata mea imi pare că s-a făcut foarte pasivă. Am depus toate actele posibile. Familia mă susține, am declarația lor notarială pînă cînd îmi termin studiile. Chiar e o problemă că eu sînt studentă și să numi dea copilul mie?El are 34 de ani și stă la întreținerea tatălui lui.Nu știu, sînt foarte stresată, vreau să fie tot legal, să nu greșesc ceva. Poate mă mai ajutați cu un sfat, cum să procedez?Îmi vreau copilul, eu nu l-am abandonat...visez clipa să-l pot lua în brațe.