Am avut o relatie cu un cetatan italian din care avem un copil. In urma neintelegerilor ne-am separat.Eu mi-am luat alta gazda unde am plecat cu copilul de 4 luni.Nu i-am zis unde ma duc pentru a-mi proteja fetita, familia si pe mine. I-am zis avocatului sau, ca eu ma duc cu fetita intr-un loc public si il las s-o vada de cite ori va fi necesar pina la proces, unde ne va fi stabilit un program strict de vizita. Pe data de 3.04.2013 m-a sunat avocatul lui si mi-o zis sa fiu cu copilul la ora 16-00 intr-o cafenea din oras. Mentionez ca-s studenta si pe parcursul orelor statea mama mea cu fetita. M-am prezentat cu copilul la ora stabilita. Acolo erau si parintii lui intr-o parte , si-n alta era el cu avocatul. M-am apropiat si i-am dat fetita in brate tatalui ei, el mi-o zis ca se da s-o vada si parintii lui. In acelasi timp, avocatul m-a chemat la masa sa-mi arate nu stiu ce proces verbal. Nu a durat nici 2 minute, ca eu cind m-am intors , ei fugisera cu fetita mea numai de 4 luni. Am alertat politia, am inceput sa pling, avocatul s-a facut ca nu stie unde-s ei si asa s-au inceput problemele. Peste tot mi se spune, ca-i tatal copilului si sa asteptam hotarirea instantei de judecata.Sa am rabdare si liniste pina atunci. Cum pot avea eu liniste cind copilul meu de atitea zile nu-i cu mine, ca era inca dependent de laptele de la sin.Unde-i dreptatea in lumea asta, sa i se incalce copilului dreptul de a sta la sinul mamei la o asa virsta frageda? Cei de la protectia copilului au fost la el si au zis ca copilul este bine ingrijit de mama lui( bunica paterna) si ca are conditii bune. Dar poate oare un copil de 4 luni sa decida ca acolo ii este bine? Ei ma ameninta ca ma distrug, ca-mi iau copilul si-l duc in Italia si n-o sa-l mai vad, dar avocatul lor imi zice ca de ce eu nu vreau sa le dau o procura sa ia fetita in Italia numai s-o boteze si mi-o aduc inapoi. Eu ii stiu pe acesti oameni , de asta am fugit de acolo si am venit in Romania sa nasc, si la ce folos, ca nimeni nu ma ajuta.Pentru Dosarul depus cu Ordonanta presedentiala nu s-a stabilit termenul inca.E ceva de groaza. Ei se lauda ca au bani si-i cumpara pe toti din Romania, asta sa fie cauza de mi se inchid asa usile, peste tot? E oare o problema ca is studenta si am o fetita? Ea era motivatia mea de a merge mai departe dupa calvarul care l-am trecut cu acesti oameni. Sfatuiti-ma ce sa mai fac, unde sa ma mai adresez ca sa-mi pot recupera fetita?
In sfirsit s-a stabilit I termen de judecata a Ordonantei presedentiale, dar avocatii lui(acuma si-au mai angajat un avocat, au 2 avocati) n-au fost de acord cu traducatorul care l-a angajat avocata noastra din oficiu si s-a stabilit al II-lea termen pe data de 25 iunie, si va numi judecatorul un traducator din oficiu. Au propus iarasi stabilirea unui program de vizita, dar daca nu le dau semnatura sa scoata copilul din tara, se anuleaza tot programul. Mi-am vazut copilul de 2 ori pina acuma. si atunci numai cite 20 minute. Acuma mama lui isi asuma rolul de mama in locul meu , nu au inima acesti oameni....is convinsi ca ei iau cumparat pe toti si fetita mea o sa creasca fara mine. Daca tata si mama au drepturi egale asupra copilului , sa stea singur numai el cu copilul, dar nu asa, ca lui nici nui pasa de copil si mama lui e mama in locul meu?Nu inteleg legea. Mai am o saptamina sa astept, daca nu vor mai inventa ceva pina atunci. Inteleg ca avocatii isi apara clientul, dar n-ar trebui sa procedeze asa cum procedeaza ei, ar trebui sa tina cont ca merge vorba despre un bebelus, care ar trebui sa stea linga mama lui, dupa legea omeneasca. Au si ei copii.
Doamna, poate ca avocatii aceia se mira ca si noi cum de nu dormiti pe treptele de la casa unde sta copilul, sincer.
Pana la probe, o sa fie dificil cu situatia de fapt.
Multumesc , Doamna de raspuns. dar nu Vă mirații nici D-stră , căƒ am toate probele posibile care săƒ demonstreze căƒ eu nu mi-am abandonat copilul, dar mi-o fost furat cu ajutorul avocatului, care cred ca-i mulțumit pentru asta. Dacă era posibil să-mi i-au copilul înapoi , nu mai apelam nici la un fel de lege, îmi făceam singură dreptate. E foarte ușor să arunci replici nefiind în situația dată.
Doamna, eu nu va arunc replici, eu va spun cum gandeste instanta raportat la lege, asa zice legea, locuinta va fi la parintele la care minorul locuieste in mod statornic. Unde locuieste azi minorul in mod statornic? La tata.
V-am spus de o luna sa faceti tot ce se poate sa va vedeti copilul, sa incercati, zilnic, de 5 ori pe zi...
Daca ati facut asta si aveti dovezi, cine stie. Dar situatia de fapt va e clar potrivnica.